Kızılay bilinci aşılanıyor

Karacabey Kızılay Şubesi Başkanı Ahmet Kırmızı, “Kızılay Haftası” nedeniyle bir açıklama yaptı. Kızılay bilincinin oluşturulması için yoğun çaba harcadıklarını belirten Şube Başkanı Ahmet Kırmızı,, “Kızılay’ın ülke adına sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından ‘Kızılay Haftası’ büyük önem taşımaktadır” dedi.
Türkiye genelinde faaliyet gösteren Türk Kızılayı Şubeleri’nin tüm okullarda çeşitli etkinliklerle Kızılay Haftası’nı kutladığını dile getiren Kırmızı, “Kızılaycılık felsefesi ve temel ilkelerini tanıtmak ve benimsetmek, gerçekleştirdiği yenilikleri ve hedefleri konusunda kamuoyunu bilinçlendirme imkanı sunması açısından önemlidir. Türk Kızılay’ı gönüllü olarak yürüttüğü tüm çalışmalarında vatandaşların desteğine ihtiyaç duymaktadır. Türk Kızılayı’nın sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve ‘Kızılaycılık’ ruhudur. Kuruluşundan bu yana afete hazırlık ve afetlerde halkın gereksinimlerini karşılamaya yönelik çalışmalar yürüten Kızılay, ulusal ve uluslararası planda bütün bu çalışmalarıyla saygınlık kazanmıştır. Kızılay yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde, felaketzedelerin acılarına ortak olur. Yerleşim sistemleri, battaniye, giyim eşyası, gıda maddesi, sıcak yemek, sağlık yardımı yaparak afetzedelerin acısını hafifletir. Türk Kızılayı’nın çalışmaları zamanla sınırlı değildir. Yılın 365 günü Kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaktadır. Bu sebeple Kızılay’a gösterilen ilgi de bir hafta ile sınırlı kalmamalıdır. Unutulmaması gereken Kızılay’ın hepimizin olduğu, hepimizin bir gün Kızılay’a ihtiyacı olabileceği gerçeğidir. Gerçekleştirdiğimiz çalışmaların doğru araçlar ile halkımıza aktarılması bu çalışmaların devamlılığına büyük katkı sağlayacaktır” diye konuştu.
Kızılay Şube Başkanı Ahmet Kırmızı ayrıca, kendilerine ziyarete gelen Atatürk İ.Ö.O anasınıfı öğrencilerine de harçlıklarından bağış yaptıkları için teşekkür etti.
Kızılay Şube Şefi Ebru Kolaç Toprak da, Atatürk İ.Ö.O öğrencilerine Kızılay Haftası ile ilgili sunumlar yaparak anasınıfı öğretmenleri Hale Dikmen ve Aslı Ortaç’a ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.