‘Kızılay, acılarınıza ortak olur’

Karacabey Kızılay Şubesi Başkanı Ahmet Kırmızı, her yıl 29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında kutlanan Kızılay Haftası nedeniyle açıklama yaptı.

Türk Kızılayı'nın, insan onurunun korunması için tüm gücüyle çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Kırmızı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Her yıl kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık bilincinin oluşturulmasında, Kızılay'ın ulusumuz açısından önemini vurgulamak ve Kızılay'ın karşılıksız sunduğu hizmetlere kamuoyu desteğini sağlamak açısından büyük önem taşımaktadır. Türkiye genelinde faaliyet gösteren Türk Kızılayı Şubeleri ve tüm okullarda çeşitli etkinliklerle kutlanan Kızılay Haftası, Kızılaycılık felsefesi ve temel ilkelerini tanıtmak ve benimsetmek, gerçekleştirdiği yenilikleri ve hedefleri konusunda kamuoyunu bilinçlendirme imkanı sunması açısından önemlidir. Türk Kızılayı, gönüllü olarak yürüttüğü tüm çalışmalarında vatandaşların desteğine ihtiyaç duymaktadır. Türk Kızılayı'nın sonsuz bir özveriyle gerçekleştirdiği çalışmalarda temel gücü yardımsever halkımız ve 'Kızılaycılık' ruhudur. Kuruluşundan bu yana afete hazırlık ve afetlerde halkın gereksinimlerini karşılamaya yönelik çalışmalar yürüten Kızılay, ulusal ve uluslararası planda bütün bu çalışmalarıyla saygınlık kazanmıştır. Kızılay yurdumuzda meydana gelen doğal afetlerde, felaketzedelerin acılarına ortak olur. Yerleşim sistemleri, battaniye, giyim eşyası, gıda maddesi, sıcak yemek, sağlık yardımı yaparak afetzedelerin acısını hafifletir. Türk Kızılayı'nın çalışmaları zamanla sınırlı değildir. Yılın 365 günü Kızılaycılar ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmamaktadır. Bu sebeple Kızılay'a gösterilen ilgi de bir hafta ile sınırlı kalmamalıdır. Unutulmaması gereken Kızılay'ın hepimizin Kızılayı olduğu, hepimizin bir gün Kızılay'a ihtiyacı olabileceği gerçeğidir.

Gerçekleştirdiğimiz çalışmaların doğru araçlar ile halkımıza aktarılması bu çalışmaların devamlılığına büyük katkı sağlayacaktır.”

Miniklere teşekkür

Kızılay Şubesi Başkanı Ahmet Kırmızı, Şehit Bahadır İlkokulu ile Atatürk İlkokulu anasınıfı öğrencilerine, Suriyeli sığınmacılara yardım ellerini uzattıkları için ayrıca teşekkür etti.

Kırmızı, “Türk Kızılayı, yardımseverlerin ve gönüllülerinin desteği ile dünyanın neresinde olursa olsun insan onurunun korunması doğrultusunda tüm gücüyle çalışmaya devam edecektir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.