Kış lastiği artık otomobillerde de zorunlu!

Karacabey Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ramazan Bay, kış lastiği takma zorunluluğunun tüm araçlara getirildiğini duyurdu.

Yük ve yolcu taşıyan araçları kapsayan kış lastiği takma zorunluluğunun Bursa dahil olmak üzere 54 ilde tüm araçlara getirildiği kaydeden Bay, lastiklerini değiştirmeyen sürücülere 77 lira idari para cezası kesileceğini belirtti.

Bay, “Emniyet Genel Müdürlüğü'nün yayımladığı genelgeyle, Bursa dahil olmak üzere 54 ilde tüm araçlara kış lastiği takma zorunluluğu getirildi. Denetimler dün başladı. 20 Aralık'a kadar il merkezlerinde iki noktada, ilçe merkezlerinde ise bir noktada iki saat süreyle lastik denetimi yapılacak. Yapılacak denetimlerde mevzuat hükümlerine aykırı olarak lastik kullandığı tespit edilenlere, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 30/1-a maddesine göre 77 lira idari para cezası kesilecek. İkinci kez yakalanan araçlar ise trafikten men edilecek” dedi.

Kış lastiğinin özellikle gizli buzlanmalarda çok faydası olduğunu dile getiren Bay, “Araçlar, karın derinliğinden dolayı kaza yapmıyor. Gizli buzlanma dediğimiz küçük buzlanmaları fark edemediğimiz için o yola girdiğimizde kontrolü kaybediyoruz. Kış lastiğine kar lastiği diyenler oluyor. Kış lastiği kar yağdığında değil, tüm kış koşullarında emniyeti arttırıyor” şeklinde konuştu.

"Egzoz ve kış lastiği" denetimi

Karacabey Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezi önünde “Egzoz ve kış lastiği” denetimi gerçekleştirildi.

Trafik Tescil Denetleme Büro Amirliği yetkilileri, araçların soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamında seyahat edebilmelerini sağlamak ve lastik kaynaklı trafik kazalarını önlemek için denetimlerin devam edeceğini hatırlattı.

Denetimlerde ayrıca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekibi tarafından egzoz emisyon ölçümü yapıldı. Uygun değerlere sahip olmayan araçlar için öngörülen bin 689 lira cezanın hatırlatıldığı kontrollerde, hiçbir sürücüye cezai işlem uygulanmadı. Yetkililer, emisyon pulunu zamanında yaptırmayanlara da 842 lira ceza uygulandığını kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.