“Kırsal Kalkınma Tebliği” Resmi Gazete’de

Bursa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, konuyla ilgili açıklama yaptı. Kırsal kalkınma yatırımlarıyla kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesini, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanmasını amaçladığını belirten Ömer Çelik, “Küçük ve orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amaçlanıyor” dedi.

İl Müdürü Çelik, 2006-2011 yılları arasında KKYDP kapsamında Bursa'da toplam 339 adet ekonomik yatırım projesi için başvuru yapıldığını aktardı. Bunlardan 86 tanesinin ilgili bakanlıkça onaylanarak uygulamaya konulduğunu ifade eden Çelik, “Genel kapsamda da 6 etap dahilinde 73 proje tamamlanırken, 13,8 milyon TL hibe ödemesi yapıldı” şeklinde bilgi verdi.

Tebliğ ile programın 7. etabının uygulanacağını bildiren Ömer Çelik, hibe desteği verilecek faaliyetleri şöyle sıraladı:

“- Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı.

-Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik mevcut faal olan veya olmayan tesislerin kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar.

-Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar.

-Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar.

-Tebliğ kapsamında bulunan konularla ilgili tarımsal faaliyetlere yönelik yapılmış veya yapılacak tesislerde kullanılmak üzere, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri.

-Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri konularına yönelik yatırımlarına da hibe desteği sağlanacak.”

Bursa Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik, hibe miktarlarını ise şöyle açıkladı: “Programla desteklenecek ekonomik yatırımlar için hibe miktarı üst limiti bireysel başvurularda 75 bin TL, tüzel kişi başvurularında ise 300 bin TL'dir. Program kapsamındaki konulara ilişkin proje hazırlayarak yatırım teklifi vermek isteyen yatırımcıların 3 Kasım 2012 tarihi mesai bitimine kadar projelerini İl Müdürlüğümüze sunmaları gerekiyor.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.