Kırmızı Et Üreticileri Birliği hizmete başladı

Emrah KIZILKAYA

Karacabey Ziraat Odası Meclis Başkanı Nuri Karaca başkanlığında kurulan Kırmızı Et Üreticileri Birliği dün itibarıyla faaliyete başladı. Hayvan kesim desteklemesinden yararlanabilmek için İnegöl Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ne başvuru yapmak zorunda kalan besiciler, bundan böyle işlemlerini ilçede yaptırabilecek.
Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında, birlik hakkında açıklamada bulundu. Destekleme başvurularını dün itibarıyla almaya başladıklarını duyuran Birlik Başkanı Nuri Karaca, “Daha önce girişimlerde bulunulmasına karşın Karacabey’de Kırmızı Et Üreticileri Birliği maalesef kurulamadı. Besicilerimiz desteklemeden yararlanabilmek için İnegöl’deki birliğe başvuru yapmak zorunda kalıyordu. Ziraat Odası ve Süt Üreticileri Birliği’nin desteğiyle birliğimizi kurduk ve hizmete başladık. Karacabeyli çiftçilerin yaşadığı afet nedeniyle gösterişli bir açılış yapmak istemedik. Karacabeyli besiciler, destekleme işlemlerini bundan böyle birliğimizde yaptırabilecek. Çok cüzi ücretler alarak hizmet vereceğiz.
Şuanda dana başına verilen destekleme miktarı 200 TL. Ancak bunu yeterli görmüyoruz ve 400 TL’ye çıkarılmasını istiyoruz.
2013 yılında 538 Karacabeyli besici, destekleme alabilmek için İnegöl Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ne müracaat etti. Kesilen hayvan sayısı 5 bin 963. Verilen toplam desteleme miktarı 1 milyon 516 bin TL.
2014 yılının ilk döneminde ise 213 besici İnegöl’e müracaatta bulundu. Kesilen 2 bin 354 hayvan için 470 bin TL destekleme verildi. İkinci dönem başvuruları ise birliğimize yapılacak.
İnegöl Kırmızı Et Üreticileri Birliği’ne bu yılki aidatını ödeyen besicilerimizden birliğimize giriş aidatı almayacağız. Önümüzdeki yıllarda mali gücümüz oluştuğunda gezici veteriner, kaliteli ve ucuz yem bitkisi tohumu satışı gibi hizmetler de vereceğiz” dedi.
Kurbanlık ve hayvan ithalatı ile ilgili açıklamada da bulunan Karaca, “Ülke genelinde yeterli miktarda büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık bulunmaktadır. Ancak kurbanlık alacakların son güne bırakmasını istemiyoruz. Kurban Bayramı’ndan sonra da fiyatlarda düşüş yaşanmayacaktır.
Yerli üreticinin korunması için hayvan ithalatına da karşıyız” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.