“Kireç Ocağı” TBMM’de

“Kireç Ocağı” TBMM’de
MHP Bursa Milletvekili Hamit Homriş, Karacabey’in Kıranlar Köyü’nde kurulması düşünülen kireç ocağı ile ilgili olarak Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.
Homriş, önergede, bölgeye, ‘ÇED’ raporu aranmaksızın kireçtaşı ocağı, kireç fabrikası kırma ve işletme tesisleri kurulmak istendiğine dikkati çekti.
Önergede, çimento fabrikası yönünde girişimlerin de sürdüğüne değinen Homriş, tesislerin, yılda üç ayrı ürün alınan, her türlü sebze ve meyvenin yetiştirildiği ve zeytin ağaçlarının bulunduğu birinci sınıf tarım topraklarına sahip Karacabey Ovası’nı yok edeceğinin altını çizdi. Söz konusu tesislerin kurulmasına bölgedeki 20 köy ile 53 sivil toplum kuruluşunun karşı olduğunu vurgulayan Hamit Homriş, Bakan Veysel Eroğlu’na şu soruları yöneltti:
-Kıranlar’a kurulması düşünülen kireçtaşı ocağı, kireç fabrikası kırma ve işletme tesisi için ÇED raporu aranmama sebepleri nelerdir?
– Bölgede bulunan 20 köy ve 53 sivil toplum kuruluşunun karşı olduğu, tarım arazilerinin yok olmasına neden olacak bu tesislerin kurulmaması için Bakanlığınızın düşünceleri nelerdir?
-Tesisleri kuracak olan şirketin sahibinin Maliye Bakanı’nın oğlu olduğu doğru mudur?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.