KİRAZLIYAYLA’DA DOĞA KATLİAMI

Nurhayat Altaca Kayışoğlu tek başına direniyor!

Yenişehir’in Kirazlıyayla Köyünde Meyra Madencilik Şirketi tarafından gerçekleştirilen  doğa katliamı insanın içini acıtıyor.

Devlet eliyle korumaya alınan şirketin içme suyu kaynaklarını zehirleyeceğini söyleyen Kirazlıyayla Köylüleri, Jandarmanın kuşatmasındaki tapulu arazilerine giremiyor.

Yenişehir ve İznik’i de susuz bırakacağı ileri sürülen Şirket’in dozerleri arazileri delik deşik ediyor. Yıkıma ise bu sabah kepçenin önüne yatarak tek başına direnen CHP’nin “Atom Karıncası” Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu karşı çıkıyor.

Siyanürle yapılan maden aramalarının insanlığın geleceğini karartacağına dikkat çeken köylüler, Meyra Madencilik Şirketinin doğayı katletmesine göz yummayacaklarını söylüyor. Köylüler, dozerlerin derhal köyden çıkarılmasını istiyor.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu’nun cansiperhane mücadelesinin de hiç bir zaman unutulmayacağı dile getiriliyor.

Olayları fotoğraflayan Milletvekilinin eşi Gazeteci Yusuf Kayışoğlu gözaltına alındı. Kayışoğlu Yenişehir Cumhuriyet Savcılığı’nda alınan ifadesinden sonra serbest bırakıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.