“Çiftçimiz, Türkiye’nin geleceğini de inşa edecek!”

Karacabey Ziraat Odası Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Erhan Erdem Karacabeyli üreticilerin “Dünya Çiftçiler Günü”nü kutladı.

                Erdem, bu konudaki yazılı basın açıklamasına şu şekilde devam etti ;  “Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun kuruluş günü olan 14 Mayıs, kuruluşa üye ülkeler tarafından 1984 yılından bu yana ‘Dünya Çiftçiler Günü’ olarak kutlanmakta ve senede bir gün de olsa milyonlarca üreticinin hatırlanma günü olarak kabul edilmektedir. Bu münasebetle çiftçi kardeşlerimizin “Dünya Çiftçiler Günü”nü kutlarım. Karacabey ovamızın bereket ve cömertliğini zenginliğe dönüştürme kabiliyeti ve tecrübesi çiftçimizde mevcuttur. O zenginliği harekete geçirmek için beklenen tek şey toprağın yormadığı, dün olduğu gibi bugün de üreticimizi sıkıntıya düşüren girdi maliyetlerine (ilaç-gübre-işçilik-fide-elektrikli sulama vs.) karşılık; bankalara ödenen faiz giderleri ile çiftçimizin malını gerçek değerde satamaması gibi olumsuzluklar Türk çiftçisinin omzundan kaldırılmalıdır.

Tarımı güçlü, çiftçisi mutlu bir ülkenin güneşinin daha parlak, geleceğe dair umudunun daha güçlü, ufkunun daha aydınlık olacağına dair inancımız tamdır. Tüm üreticilerimizin bu topraklara bereket tohumlarını ekmeye devam etmesini, toprağın bereketinin üretime, üretimin zenginliğe dönüşmesini, üreticilerimizin ürününün bereketli olmasını diler, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü bir kez daha kutlar, selam ve saygılarımı sunarım.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.