“Kimsenin bayramını acıya dönüştürmeyin”

Dokuz güne uzatılan Kurban Bayramı tatili bugün başlıyor. Yılın son uzun tatil fırsatını değerlendirmek isteyen vatandaşların bir bölümü Ege, Akdeniz ve Karadeniz’deki tatil beldelerine bir bölümü de memleketlerine gitmek için gün sayıyor. Milyonlarca tatilcinin yollara döküleceği bu süreçte karayollarında da büyük bir yoğunluk yaşanacak. Karacabey Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Ramazan Bay yaptığı açıklamada tatilcileri uyardı.
Hazırlıklar tamamlandı
Cuma gününden itibaren karayollarında trafiğin artacağına dikkat çeken Bay, özellikle Bursa’dan Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Anadolu’ya açılan yollarda yoğunluk beklendiğini ifade etti. 9 günlük tatil nedeniyle Karayolları Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, uzun zamandır hazırlıkların karayollarında yapıldığını belirten Bay, bakım ve onarım çalışması yapılan yerlerde trafiğin bayram tatili boyunca daha uygun hale getirilebilmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığını vurguladı.

Emniyet şeridini kimse kullanmasın
Her bayram tatilinde 100’ün üzerinde can kaybına neden olan trafik kazalarını minimuma indirebilmek için her türlü önlemin alındığının altını çizen Başkan Bay, yola çıkacak sürücülere 3 önemli uyarıda bulundu:
“1- Kazaların en önemli sebebinin aşırı hız olduğunu hepimiz biliyoruz. Sürücülerimiz mutlaka hız kurallarına uymalıdır.
2- Sürücülerimizin dikkat etmesi gereken bir başka kural da trafik işaret ve işaretçilerine uyulmasıdır.
3-Yola çıkacak sürücülerimize en önemli uyarılarımızdan birisi de emniyet şeritlerini kesinlikle kullanmamalıdır. Sağlık ve güvenlik ekipleri ile bakım araçları için ayrılan güvenlik şeritlerinin tıkalı olması çok üzücü sonuçlara neden olabilmektedir. Bir kazaya müdahale için giden bir sağlık ekibi, ambulans, güvenlik ekibi ya da bakım araçlarının kapalı olan güvenlik şeridi nedeniyle olay yerine ulaşamaması can ve mal kayıplarını artırabilir.”
Teknolojiden faydalanın
Trafik yoğunluğunun daha az olduğu noktaları tercih edebilmek için sürücülerin gelişen teknolojiden de faydalanabileceğini belirten Bay, “İstanbul’dan Akdeniz yönü için Afyon üzeri, Ege yönü için de Bursa Balıkesir üzeri tercih ediliyor. Ancak sürücülerimiz gelişen teknolojiden faydalanarak, trafik yoğunluğunu gösteren mobil telefon uygulamalarını kullanarak alternatif güzargahları da tercih edebilirler” diye konuştular.
Otoyollar ve köprülerin durumu
Her bayram olduğu gibi bu bayramda da otoyollar ve köprülerin ücretsiz olduğunu vurgulayan Bay, “Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kurban Bayramı tatili boyunca Karayolları Genel Müdürlüğü’nce (KGM) işletilen otoyol ve köprülerin ücretsiz olacağını açıkladı” dedi.
Bay son olarak, “Yola çıkacak olan sürücüler, her zaman uyulması gereken trafik kurallarına bayram gibi yoğunlaşan zamanlarda daha özen göstersinler. Kimsenin bayramını acıya dönüştürmesinler. Bu vesileyle kazasız, belasız günler diliyor, herkesin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.