Kılıçarslan, Türkiye birincisi

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü öncülüğünde bu yıl üçüncüsü Bursa’da düzenlenen Ulusal Bilim Kampı proje yarışmasında Nilüfer Fen Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Karacabeyli Yiğit Kılıçarslan, Türkiye birincisi seçildi. Kılıçarslan, bu önemli başarısı ile ailesinin ve tüm Karacabey’in gurur kaynağı oldu.
Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Bursa Büyükşehir Belediyesi, TOFAŞ Otomobil Fabrikaları, DOSAB ile NOSAB birlikte Ermetal, Çoşkunöz, ve Ermaksan gibi lider kuruluşların destek verdiği 3. Ulusal Bilim Kampı’nın ilk bölümü 4-6 Şubat 2019 tarihleri arasında Bursa Uludağ Üniversitesi yerleşkesinde gerçekleştirilmişti. 8 farklı alanda öğrenciler akademisyenlerle bir araya geldiler ve 3 gün boyunca 81 ilden 81 okulla yoğun bir kamp dönemi geçirdikten sonra dereceye girenler belirlendi. Dereceye giren projeler içinden ise 2 Mayıs 2019 tarihinde yapılan son değerlendirmeyle şampiyonlar belirlendi.
Buna göre, toplamda 48 bin lira para ödülünün dağıtıldığı 3. Ulusal Bilim Kampı Proje Yarışması’nın ödül törenine Karacabeyli Yiğit Kılıçarslan damga vurdu. Nilüfer Fen Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Karacabeyli Yiğit Kılıçarslan, “Sanayi, Ulaşım ve Tarım Sektörü’nde Enerjinin Verimli Kullanılması” kategorisinde; “Yapay Zeka ile İnsan Yoğunluğunun Tespiti ve Enerji Verimliliğine Yönelik Kullanımı” projesiyle Türkiye birincisi seçildi. Okul arkadaşı 9. Sınıf Öğrencisi Mehmet Ali Uslu ile birlikte geliştirdikleri proje sayesinde büyük bir başarıya imza atan Karacabeyli Yiğit Kılıçarslan’a ödülünü ise Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş takdim etti.
İlçede “Çorbacı Veysel” adıyla hizmet veren ilçe esnaflarından Nuriye ve Veysel Kılıçarslan’ın oğlu olan Yiğit Kılıçarslan, bu önemli başarısıyla hem ailesinin, hem de Karacabey’in gurur kaynağı oldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.