Kılıç, Türkkan’ın sürgün tehdidine sert çıktı

Karacabey Belediye’si Ağustos ayı Meclis Toplantısı’nda Bandırma asfaltı altındaki Küçük Sanatkarlar Bölgesi’nin imar değişikliği ile “Ticaret Bölgesi”ne dönüştürülmesi teklifinin sahibi M. Feshi Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Halit Türkkan’a saldırdığı iddiasıyla gündeme gelmesinden sonra hakkında yapılan eleştirilere cevap verdi.
AK Parti yöneticilerinin kendisine imar değişikliği konusunda yardımcı olacaklarını söyleyeceklerini ve bunu yerine getirilmediklerini belirten Kılıç, hakkında yapılan asılsız suçlamalara yargı yoluyla cevap vereceğini söyledi. Kılıç, “AKP İlçe Başkanı, yöneticileri ve meclis üyeleri ile görüşmemizde bana gazino ruhsatı verilmesi konusunda ellerinden gelen yardımı yapacaklarına dair söz verdiler. Ancak meclis toplantısında verdikleri sözün arkasında duramadılar. Beni kandırdılar, oyaladılar. Dürüstlük bumu? Karacabey merkezinde en az 6 gazino ve benzeri işletme bulunmaktadır. Şehir merkezinde bu işletmelerin çalışmasına göz yummak, AK Partinin adalet anlayışına yakışır mı? Burada vicdanlarının değil belli menfaat gruplarının sesine kulak verdiler. Çifte standart uygulaması doğru değildir. Anayasanın eşitlik ilkelerine de aykırıdır.
Gazino benzeri işletmelerin şehir merkezi içinde çalışmasına göz yuman meclis üyeleri, şehir dışında böyle bir yer açılmasını neden engelledi? Sözlerini neden yerine getirmiyorlar? Çıkıp bunu açıklasınlar. Şehir dışında çalıştırdığım işyeri bu güne kadar hangi vatandaşa rahatsızlık vermiş? Unutulmasın ki, bir spor kulübünün taraftar derneği için ailelerin çocuklarıyla gittiği parka, Belediye’den içkili yer ruhsatı talep eden kişi ve kişiler AK Parti yöneticileri değil mi? İçkili işletmelerin özelliklede gazino usulü çalışan yerlerin şehir dışında olması daha doğru olmaz mı? Halka sorsak herkes bu formülü kabul eder.
28 yıldır Karacabey’de ikamet etmekteyim. Kendimi hiçbir Karacabeyliden farklı görmüyorum. Karacabey’in çiftçisi ve esnafıyla gelişmesinden gurur duyarım. Vatanım ve Karacabey için üzerime düşen görevi de laf ile değil yürekten yaparım. Bana el kaldırıp, “Seni Karacabey’den sürdürürüm” diyen AKP İlçe Başkanı Halit Türkkan, şimdi çıkmış kendine siyasi puan kazandırmaya çalışıyor. Önce evet deyip, sonra bana sürgünü layık gören bu kişiyi halkın takdirine bırakıyorum.
Sözünde duramayan, bırakın partisine katkısı olmayan siyasetçilerin Karacabey’de yerinin olmadığına inanıyorum. Kamu oyu önünde beni çete gibi göstermek isteyenleri de kınıyorum. Ayrıca yargı yoluyla kendilerinden hesap sorulacağının bilinmesini istiyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.