Okul öncesi ücretleri belirlendi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Okul Öncesi Ücret Belirleme Komisyonu, 2008-2009 eğitim öğretim yılında anaokullarında uygulanacak rakamları belirledi.
İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, “Ücretlerde geçen yıla göre zam yapmadık” derken, Türk Eğitim Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, okul öncesi eğitiminin de zorunlu eğitim kapsamına alınması ve ücretsiz olması gerektiğini savundu.
Gülsar, okul öncesi eğitimde ücretlerin taban ve tavan şeklinde belirlendiğini vurgulayarak, her okulun kapasitesine göre üst ve alt limit arasında bir rakam belirlemesi gerektiğini kaydetti. Okul öncesi eğitimin önemine işaret eden Gülsar, ailelere çocuklarını anaokuluna göndermelerini tavsiye etti.
Türkoğlu ise okul öncesi eğitimin zorunlu ve ücretsiz olması gerektiğine dikkat çekerek, “Okul öncesinin ücretli olması, eğitimde fırsat eşitliğine aykırı. Bir yandan yaygınlaştırılması için çalışılıyor, bir yandan da ücret talep ediliyor. Bu ücretlendirme politikası, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in ortaya koyduğu okul öncesinde yüzde 100 hedefine de aykırıdır” diye konuştu.
Yeni eğitim öğretim yılı okul öncesi ücret tarifesi ise şöyle oldu: “Tam gün eğitim yapan tüm anasınıflarında 70-160 YTL, yarım gün eğitim yapan anasınıflarında (beslenme dahil) 40-75 YTL, yarım gün eğitim yapan anasınıflarında (beslenme hariç) 15-40 YTL, köy ve belde ilköğretim okullarının anasınıflarında 5-20 YTL, döner sermayesi bulunan meslek liselerinde 120-275 YTL.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.