Keşlikspor artık sıradan bir takımdır!

İsmetpaşaspor’dan itiraza tepki:
Karacabey İsmetpaşa Köyü Yıldızspor Kulübü, “Köyler Ligi”nde geçen Pazar günü oynanan çeyrek final maçı sonrası Keşlikspor’un yaptığı itirazın üzüntü verici olduğunu eleştirerek, “Keşlikspor artık bizim için sıradan bir takımdır” açıklamasında bulundu.
            Yapılan itiraza bir anlam veremediklerini öne süren İsmetpaşaspor Kulübü, Keşlikspor’un gerek saha içi ve gerekse de saha dışı davranışlarını eleştiri yağmuruna tuttu.
            Keşlikspor’un spora yakışmayan davranışlarda bulunduğunu iddia eden İsmetpaşaspor Kulübü, açıklamalarını şu şekilde kamuoyuyla paylaştı;
            “Sporun içinde olmasını istemediğimiz davranışları üzüntüyle karşılıyoruz. Keşlikspor Kulübü, maçtan önce 6 yıldır köyümüzde oturan, karşılaşmalar başlamadan önce Tertip Komitesi’ne, ‘İkametgah Belgesi’ni teslim eden, yıllardır tüm müsabakalarda oynayan, Köy İmamı’nın oğlu Bünyamin Sevgili ile ilgili itirazda bulundu. Bundan bir sonuç alamayan Keşlikspor, bu kez de diğer futbolcumuz Furkan Ceylan’a itiraz etti.
            Bizim sporcularımız kural gereği maçlara kimliklerinin aslıyla çıkmıştır. Müsabaka öncesi de Keşlikspor Kulübü yöneticileri kimlikleri incelemişlerdir. Furkan’ın kimliğinde, ‘İsmetpaşa Köyü’ yazdığını gördükleri halde itirazda bulunmuşlardır. Kendileri ise, bir oyuncularını babasının kimliğiyle oynatma ciddiyetsizliğini bile göstermişlerdir.
            Pazartesi sabahı İlçe Spor Müdürlüğü’ne gittiğimizde Müdür Şaban Bayraktar bize, ‘Kimlik fotokopisi net değil, aslını getirin’ dedi. Bizler de, ‘Kargoyla aynı gün elimize ulaşamaz, ihraç oluruz’ düşüncesiyle Furkan Ceylan’ı yüksek öğrenim gördüğü Bilecik’ten getirttik. Spor Müdürü Sayın Bayraktar, yanımızda Keşlikspor yöneticilerini aradı ve ‘Gelin görün Furkan burada’ dedi ancak, gelmediler. Verdikleri yanıt ise çok enteresandı; ‘Biz araştırdık, haksızmışız.’
            O ana kadar Keşlikspor Kulübü bizim için en ciddi rakiplerimizdendi. Ancak, bundan sonra sahada kazanamadığını masada arayan sıradan bir takım olmuştur. İtiraz edip bize boş yere masraf ettirmelerini ve bir günde olsa Furkan için kutsal olan eğitim hakkından mahrum bıraktıkları için kendilerini kınıyoruz.
            İsmetpaşa Yıldızspor olarak, her zaman spora dostluk ve kardeşlik düşüncesiyle baktık. Bursaspor’dan bile önce kurulan (1962), geçmişinde başarısından başka hiçbir konuya muhatap olmayan, katıldığı birçok turnuvada final oynayıp çoğunda, ‘Şampiyon’ olan, yenildiğinde rakibini kutlama centilmenliğini gösteren bir kulübüz.
            Geçmişinde at yarışları, iddialı güreş müsabakaları ile birçok sportif faaliyetlerde ilkleri başlattık. 3 kez futbol turnuvası düzenleyip bölge sporuna büyük katkılar sağladık. Hatta profesyonel futbolcular yetiştirme başarısı gösteren güzide kulüpler arasında yer aldık. Kulübümüzü resmi şikayetle, ‘sahtekarlıkla’ itham etmelerini derin üzüntüyle karşılıyoruz.
            Hak aramak çok doğaldır ancak, sahada kaybedilen mücadeleyi haksız olunduğu bilindiği halde masa başında kazanılma girişiminin yorumunu kamuoyuna bırakıyoruz.
            İsmetpaşa Köyü Yıldız Spor Kulübü, bu organizasyonu sonuna kadar destekleyecek. Turnuvada yarı finale kalan rakiplerimize başarılar diliyoruz. Tek düşüncemiz; ‘Takımlar kaybetse de dostluk hep kazansın.’

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.