Keser döner, sap döner

*Genel seçimler öncesi Çeltikçi Beldesine soğuk hava deposu kurmak için söz veren AKP Milletvekili Ali Koyuncu’nun, bir yıl sonra tesisleri kurmaktan vazgeçmesine halk büyük tepki gösterdi.
Mustafakemalpaşalı AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu’nun 22 Temmuz seçimlerinde Çeltikçi Beldesine soğuk hava deposu tesisleri kurmak için verdiği söz unutulunca halk tepki göstermeye başladı. Çeltikçi ve Çevre Köyleri Kalkınma Kooperatif Başkanı Sezgin Türe, önceki gün Beldeyi ziyaret eden AKP milletvekili Koyuncu’ya 40 bin YTL harcayarak projesini çizdirdikleri, 4 dekar arsa bağışlamalarına ve 2007 yılı İl Özel İdare bütçesinden 750 bin YTL ödenek çıkmasına rağmen, yapılmayan soğuk hava tesislerini sordu.
Koyuncu’ya sorulan soruya cevap veren AKP İlçe Başkanı Şaban Korkmaz, yaptıkları araştırmalarda Çeltikçi ve çevre köylerde yeterli miktarda meyvecilik potansiyeli olmadığını ve bu nedenle de soğuk hava deposu tesislerinin başka bir yerde yapılacağını söyledi.
Daha sonra devreye giren Çeltikçi Belde Başkanı İzzet Dede, Milletvekili Koyuncu’ya seslenerek, “Siz seçim öncesi Çeltikçi halkına “Beni Ankara’ya gönderin, soğuk hava deposu yapmak için namus sözü veriyorum.” demediniz mi?” sözünü hatırlattı. Milletvekili Ali Koyuncu da bu sözü başka bir yerde söylediğini ileri sürdü.
Çeltikçi Belde halkı ise AKP milletvekilinin 22 Temmuz seçimlerinin ardından beldeden beklediği oyu alamadığı için bu tesisi kurmaktan vazgeçtiğini öne sürdü.
Çeltikçiler, “Keser döner sap döner, bir gün gelir sayın Ali Koyuncu da AKP’de bu hesabı öder” diye konuştular.
AKP İlçe Başkanı Şaban Korkmaz’ın soğuk hava tesisinin kurulmamasını; meyve potansiyelinin az olmasına bağlamasını kabul etmediklerini söyleyen vatandaşlar, “Beldemiz ve çevre köylerde meyvecilik ve sebzecilik hızla artıyor. Neden potansiyel azdı da daha önce bunu yapmaya karar verdiler ve bütçeden ödenek ayırdılar?” diye konuştular.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.