Kentsel Dönüşüm Projeleriyle Karacabey modernleşecek

Kentsel Dönüşüm Projeleriyle Karacabey modernleşecek
Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Şaban Yalazı, cadde ve sokakların sağlıklı bir imara kavuşturulması gerektiğini söyledi.
Karacabey’in imar yapısının sağlam temeller üzerine atılması gerektiğinin altını çizen Şaban Yalazı, modern şehirleşme konusunda kararlı adımlar atılacağını bildirdi.
Yalazı, Karacabey’in Kurtuluş Savaşı sırasında tamamen yakılmasının ardından sokak, cadde ve meydanların yeniden belirlendiğini ve uzun yıllar güzel bir imar planıyla yaşandığını vurguladı.
Son yirmi yılda ise, sağlıklı yapılaşmadan eser kalmadığını kaydeden Yalazı, modern şehirleşmeden vazgeçilmesi yüzünden şu sıralarda sıkıntı yaşandığını kaydetti.
Yalazı, “Karacabey’de karmaşık bir imar planına dönülmesi kötü bir görünüm kazandırmış durumda. Otopark sorunu böyle bir uygulamanın sonucudur. Belediye öncelikle kendi araçlarına otopark yeri yaparak çevreye örnek olmalıdır. Şehir merkezi böylesine bir trafik keşmekeşini hak etmiyor. Belediye elindeki binaların altına otopark yapmadığı için şimdi trafik sıkıntısı çekiliyor. Belediye yeni gayrimenkullere sahip olmak ve kangren haline gelen otopark ihtiyacını karşılamak zorundadır. Karacabey’de yaşayan her vatandaşın takdir edeceği güzellikte yeni imar düzenlemelerine ihtiyaç vardır. Diğer yandan, ilçenin bazı bölgelerinde de konut sahiplerinin onayı alınarak kentsel dönüşüm projeleri uygulanmalı, yeni bir konut inşa etmeye gücü yetmeyenlerin arsalarında çok uygun ödeme planıyla, yeni ve sağlıklı binalar yükselmelidir. İnsanlarımız modern şehirleşmenin getireceği sağlıklı bir kentte hayatlarını sürdürmelidir. Karacabeyli olmaktan nasıl gurur duyuyorsak, Karacabey’de yaşamaktan da gurur duyabilmeliyiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.