KENT MEYDANI

Belediye Başkanı Ergün Koç, Belediye dükkânlarını yıkarak insanların nefes alacağı bir Atatürk Kent Meydanı yaptı. Altına üç kat otopark yapıldı. İyi oldu, bilhassa bahar aylarında okul çıkışı öğrenciler anne babaları ile zaman geçiriyorlar. Oyun alanları ile aynı zamanda açık havada spor yapmış oluyorlar.
Şimdi ikinci bir kent meydanı daha Hükümet Konağı arkasına yapılıyor. Alışveriş merkezi konumuna gelen Sevgi Yolu üzerinde olan Yeni Kent Meydanı daha çok ilgi alanı olacaktır. Cazibe merkezi olacak yeni kent meydanı ölü bir alanı alışveriş imkanı da sağlıyor, güzel bir eser olacağına inanıyorum. Yapanları da kutluyorum. Eski katlı otopark olan kent meydanında 4 adet küçük esnaf, 2 adet market vardı. Marketler yeni işyerlerine taşındı. Bizim sokakta (Ben Mustafa Çorlu Sokağı’nda oturuyorum) trafik rahatladı. Bodrum katı otopark olarak planlanan kent meydanı çevresine katma değer artışı da sağlayacaktır.
Benim bu satırları yazmamdaki amaç orada işyeri olan dört küçük esnaf arkadaşlar. Karacabeyli olarak tanıdığım insanlar. Sevgi Yolu ile yüzleri güldü, sonra hepsi dükkânlarından olunca üzüldü. Yeni yapılan işyerlerinde tekrar işyeri açamayacaklarını duydum ve bu yazıyı kaleme alma gereği duydum. Sayın Belediye Başkanımız Ali Özkan;
Yeniköy’de yapılacak revizyonda mevcut işyerleri verilecek. Bandırma’da belediye eski kiracı esnafını mağdur etmiyor, Mustafakemalpaşa’da eski garaj çevresinde eski esnafa öncelik verildi. En az sekiz dükkânın yapılacağı kent meydanında eski 4 esnaf kardeşimiz mağdur edilmesin. Günün şartlarında kiralar belirlenip eski esnafa öncelik verilip geri kalan 4 adet dükkân ihale edilebilir.
Bu uygulama kimseyi mağdur etmez. Bilhassa belediyeyi yüceltir. Eski kiracısını korudu ve kolladı diye. İnsanlar gelip, geçicidir. Kalıcı olan kurumlar ve hizmetlerdir. Çevremizde örneklerini verdiğim uygulamanın Yeni Kent Meydanı’nda da uygulanması eski dükkân sahiplerine büyük bir jest olacaktır.
Adalet bir toplumun dengesidir. Adil ve adaletli bir davranış içinde olacağınıza inancım tamdır. Hiçbir zaman unutulmayacak ve gelecek nesillere kalacak bu davranışı,
Sayın Ali Özkan Başkanımızdan bekliyorum.
Adil olmak, adaletli olmak töremizin gereğidir.
Şimdiden ilginize ve uygulamanıza teşekkür ederim Sayın Ali Özkan Başkanım.
Tüm Karacabey’e saygılar ve sevgiler…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.