Kemal Kılıçdaroğlu’nun en başarılı gezisi!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Bursa ziyaretine iki olay damga vurdu.

Biri Mustafa Bozbey’in adaylığının açıklanmasıydı.

Parti dışından bir kesim adaylığın açıklanmasını erken bulurken, ezici çoğunluk, Kılıçdaroğlu’nun doğru bir adım attığı kanısında…

Yaptığı bu çıkışla Kılıçdaroğlu hem parti içinde tartışmaları bitirdi hem de Millet İttifakı’na yarım bırakılan bir işin tamamlaması için fırsat yarattı.
 **** 
İkincisi, Emek’te yapılmak istenen provokasyondu.

Öncelikle şunu belirteyim, CHP’nin dördüncü parti olduğu Emek’te Kılıçdaroğlu’na yoğun sevgi gösterileri yapıldı.

CHP’nin Osmangazi’de en zayıf olduğu ve 40 bin seçmenin bulunduğu yerdeki buluşma Kılıçdaroğlu’nun da isteğiydi.

Orada AK Parti mahalle temsilcisi olan bir görevlinin “emperyalizm” vurgusundan başlayarak, “Sen muhtar bile olamazsın” sözleri bu geziyi anlamlı kılan ikinci olaydı.

Birileri olumsuz yorumlasa da bu provokasyon CHP liderinin ne kadar etkili olduğunu göstermesi açısından önemliydi.

Yıllar önce Hürriyet gazetesi Tayyip Erdoğan için “Muhtar bile olamaz” manşeti atmıştı.

19 yıldır ülkeyi yönetiyor.
 **** 
Emperyalizme gelince…

Bu kavram ünlü komünist lider Lenin’in kazandırdığı bir kavram olmamakla birlikte en çok yaygınlaştıran, ona içerik kazandıran kişidir.

Bu konudaki kitabının üst başlığı, “Kapitalizmin En Yüksek Aşaması” şeklindedir.

Eğer bu AK Partili görevli arkadaşımız emperyalizmin yanında saf tutanları arıyorsa; kendi geleneğine bakacak.

Kurtuluş Savaşı’nda İngilizlerle işbirliği yapan Vahdettin ekibine, sonraki süreçte ülkeyi Amerika’nın ileri karakolu yapan ‘Demokrasinin yıldızı” Menderes’e, Özal’a ve son olarak Irak işgalini onaylayan AKP-Tayyip Erdoğan’a bakacak.

Erdoğan’ın iki olumlu hareketi S-400’ler ve Suriye’de terör devletinin Akdeniz’e ulaşmasını önlemek oldu.

Suriye’nin bölünmesine katkı vermeseydi orada kukla bir PYD devleti kurulur muydu, o ayrı bir eleştiri konusu…
 **** 
Neyse sözü uzatmadan belirteyim ki, bu gezinin en kazançlı çıkan isimlerinden CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca oldu.

Osmangazi’de yanlış ismi ilçe başkanlığına oturtması nedeniyle hedef alınan İsmet karaca bu geziyle rüştünü ispat etti, yerini garantiledi.

Diyebilirim ki, Kemal Kılıçdaroğlu’nun bugüne kadar Bursa’ya yaptığı en başarılı gezi oldu.

 **** 
Sivil toplum örgütlerinin katılımı üst düzeydeydi.

Hemşeri derneklerinin büyük çoğunluğu toplantıda hazır bulundu. Eski Bursalılar Burada platformu başta olmak üzere ciddi her sivil oluşumun davet edilmesi de İsmet Karaca hanesine artı yazılacak bir durumdu.

24 sivil toplum örgütü yöneticisi söz aldı, konuştu, düşüncelerini ifade etti. Kemal Kılıçdaroğlu hepsine yanıt verdi.

Aynı zamanda AKP-MHP blokunun CHP’yi HDP üzerinden PKK’ye bağlantılı gösterip, ötekileştirme-şeytanlaştırma projesinin çöktüğünün kanıtıydı o toplantı.
 **** 
Bu yazının dipnotu: AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, bu gezi nedeniyle CHP’li belediye başkanlarının icraatlarını sorgulayan bir açıklama yaptı. CHP’li belediye başkanlarının yapmadıklarını sıraladı haklı olarak. Ancak Bursa’nın en büyük belediyesi AK Parti’de… İlçelerde yapılamayan her hizmetin sorumluluğunun aynı zamanda Alinur Aktaş’ta olduğunu unuttu mu acaba?  Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yapamadıklarını sıralamaya başlarsak yüzlerce madde ortaya çıkmaz mı?

Kısa not: Davut Gürkan’ın AK Parti Genel Merkezi’nden kokaincinin çıktığı bir dönemde din üzerinden CHP’lileri eleştirmesini hiç şık bulmadım. Ayrıca okunan ezan değil selaydı. İstiklal Marşı’nı yarıda kesecek halleri yoktu. Bunun tartışılması bile abes…

MUSTAFA BOZBEY SAHAYA İNDİ

Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını ilan etmesinin ardından CHP’li Mustafa Bozbey, ilk toplantısını İnsan ve Akademi Platformu ile gerçekleştirdi.

Bozbey burada yaptığı konuşmada, “Ben de böyle bir açıklama beklemiyordum. Geçtiğimiz seçimlerde yapılan hataları tekrar etmeden yolumuza devam etmemiz gerekir. Aldığımız seçimi verdik sebebi önemli değil. CHP Bursa teşkilatı güçlü bir teşkilat artık… Bizim için geçmişi konuşmak önemli değil geleceği konuşmamız gerekiyor. Önemli olan Bursa’nın şehir olarak her anlamda daha iyi yerlerde olması gerekiyor” dedi.

İnsan ve Akademi Platformu Başkanı Metin Türk ise Mustafa Bozbey’e her anlamda destek vereceklerini ve bundan sonraki süreçte yanlarında olduklarını kaydetti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.