Farkındalığı olan program…

Çok istedi.

Her defasında dile getirdi.

Oluyordu da…

Kıl payı, CHP; Millet İttifakı çatısı altında Mustafa Bozbey ile Büyükşehir Belediyesi’nin kapısından döndü.

Haftanın son mesai gününü Bursa’da geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Bozbey’i Mudanya’da, Nilüfer’de, Gemlik’te yaptığı açılışlarda “Büyükşehir Belediye Başkan adayımız” diye duyurması…

2024 yerel seçimlerine 3 yıl kala Bozbey’e açık çek niteliğindeydi.

CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın Kılıçdaroğlu’nun Bursa programında ortaya koyduğu performans, yaptığı tercihler de dikkat çekiciydi.

Esnaf ziyareti için Nilüfer, Mudanya gibi CHP’nin kalesi pozisyonundaki ilçeler yerine Osmangazi’de Emek’in seçilmesi Karaca ve ekibinin gözü kara tercihlerinden birisiydi.

Emek’teki esnafın ilgisi, Kılıçdaroğlu’nun geldiğini duyan Emeklilerin oluşturduğu kalabalık CHP açısından olumluydu.

Çünkü, CHP Lideri, gittiği illerde farkındalığı olan programlar isteğine birebir uyan bir tercihti.

Daha farklı çevrelere ulaşma çabası CHP’nin iktidar isteğinden kaynaklanıyor.

Kılıçdaroğlu’nun Bursa programı CHP Bursa için de ateşleyici bir unsur olacak gibi duruyor.

Fikri takip açıklamalarıyla Bursa’nın ivedi konularında kararlılık gösteren İl Başkanı İsmet Karaca’nın Millet İttifakı içinde yer alan İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca, DYP İl Başkanı Çağrı Kaplan’ı da davet edip, Kılıçdaroğlu’yla bir araya getirmesi anlamlıydı.

İlçe başkanları, il eski başkanları, geçmiş dönem milletvekilleriyle Kılıçdaroğlu’nu yemekte buluşturması da not edilmesi gereken program detaylarından birisiydi.

Günübirlik Bursa programında üç ilçede açılışlar yapan Kılıçdaroğlu’nun son durağı olan Gemlik’ten İstanbul’a hareket etti.

Kılıçdaroğlu’nun Bursa ziyaretine ilişkin bir dipnot da sivil toplum örgütleriyle yaptığı toplantıya gösterilen ilgiydi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.