Kedi, öksüz yavruları evlat edindi

Karacabey Gazi Mahallesi’nde annesi ölen yavru kedilere hayvansever Dürdane Filiz Özsu sahip çıktı. Doğumdan hemen sonra annesiz kalan minik kedileri kendisine mahallenin çocuklarının getirdiğini dile getiren Filiz Özsu, öksüz yavruları başka bir kedinin evlat edindiğini ve bu durumun kendisini çok duygulandırdığını vurguladı.
Özsu, “Annesini gözleri henüz açılmadan önce kaybeden 3 kedi yavrusunu görünce, anne kedi aramaya çıktım. Ortaokul Caddesi’nde denk gelen yeni doğum yapmış anne kedinin yanına öksüz yavruları götürdüm. Kendisinin de 2 yavrusu olan anne kediyi yavrularıyla birlikte bir koli içine koydum, öksüz yavruları da yanına yatırdım. Belki reddedebilir diye düşündüm ama annelik içgüdüsüyle hemen yavru kedileri aldı, sarmaladı, emzirdi ve sahip çıktı. Minik yavruları kendi yavrusuymuş gibi sahiplenen kedi annelik yapmaya başladı. Kedi öksüz yavruları evlat edindi.” dedi.
Bu olay karşısında çok duygulandığını ifade eden Dürdane Filiz Özsu, “Öksüz kedileri kendi yavrusu gibi sahiplenen kedi süt anneliği yaptı. Annelik gerçekten çok kutsal. Ben buna gözlerimle şahit oldum. Minik yavruları kendi yavrusu gibi seven anne kedi, bir an olsun gözünün önünden ayrılmasına izin vermiyor. Minik kedi yavrularına adeta anne şefkati gösteriyor. Kendi yavrularından ayırmıyor. Öksüz yavrular da kediyi kendi annesi sanıyor.” diye konuştu. Hayvansever Dürdane Filiz Özsu’nun bu duyarlı davranışı ise takdir topladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.