“Kazanan yüzde yüz biz olacağız!”

Millet İttifakı’nın Karacabey Belediye Başkan Adayı İYİ Parti’li Ayhan Tayfur, önceki gün ilçedeki bayan kuaförlerle buluştu. Kahve6’da gerçekleştirilen kahvaltılı etkinliğe; CHP İlçe Başkanı Süleyman Tuğ, İYİ Parti İlçe Başkanı Erdem Uğur, belediye meclis üyesi adayları ve partililer katıldı.
Etkinlikte konuşan İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Ayhan Tayfur, “Gümbür gümbür geliyoruz. Bize güvenin ve inanın. Söz verdiğimiz ne varsa hepsini yerine getireceğiz. 31 Mart’ta kazanan yüzde yüz biz olacağız.” dedi.
CHP’nin desteğiyle oluşan Millet İttifakı sayesinde Karacabey’in ‘İyi’ bir belediyecilikle tanışacağını söyleyen Tayfur konuşmasına şu sözlerle devam etti; “Göreve gelirsek yapacağımız işler oldukça fazla. Genel Başkanımızın bir bayan olması sebebiyle bayanlarımıza ve gençlerimize ayrı bir önem veriyoruz. Siz kadınlarımıza da çok güveniyoruz. Sizlerin sayesinde Karacabey’imiz ‘İyi Belediyecilik’le tanışacak. İnsan odaklı bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğiz. Buna yürekten inanıyoruz.
İçilebilir suyu kazandıracağız
İlçemizin önemli sorunlarından biri su fiyatlarıdır. Özellikle esnaflarımız açısından bu durum çok önemli. Esnaflarımıza da ev tarifesi üzerinden su verilmesini sağlayacağız. Ayrıca halkımız damacana su içmekten bıktı. Musluklarımızdan ve çeşmelerimizden de su içmek istiyoruz. İçilebilir suyu ilçemize kazandıracağız.
Güleryüzlü hizmetle vatandaşımızı gülümseteceğiz
İnsan odaklı bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğiz. Bu zamana kadar gelen her belediye başkanı yaptıkları binalarla övünüp durdu. Tabii onlar da olacak ama insanların yüzünü güldüremezseniz, halka rağmen işler yaparsanız, hizmet etmiş olmazsınız. İlk icraatlarımızdan biri belediye personelimizin güler yüzlü hizmet vermesidir. Vatandaş belediyeye girdiği zaman mutlu ayrılmalı. Şikayet hattını etkin hale getireceğiz. Belediye’nin şu an ki mevcut şikayet hattı konusunda çok şikayetler alıyoruz. Vatandaş şikayetini bildiriyor ancak üzerinden 1 hafta geçmesine karşın ilgilenen olmadığından yakınıyor. Böyle olmaz, bizler anında müdahale ederek sorunları çözeceğiz. Belediye bir mahalleye veya bölgeye iş yapmadan önce ilgili vatandaşlarla istişare etmeli ve o işi öyle yapmalı. 3-5 kişinin aklıyla hareket ederseniz o işten hayır gelmez. Örneğin, Hükümet Konağı arkasına yapılan meydan! Önceden otopark olan bir yeri yıkarak yerine halka hiçbir fayda sağlamayan bir bina diktiler. Çevresine sadece 3-4 dükkan yaptılar ve güzelim yeri heba ettiler.
İlçemizin yollarını ve ara sokaklarını söylemeye bile gerek duymuyorum. Karacabey’e hiç yakışmıyor. Bir yağmur yağdığında Karacabey sudan geçilmiyor. Belli bir saatten sonra şehir dışında hastane gibi bir yere gitmeye kalksanız toplu taşıma araçları çalışmıyor. Şehir içi trafik deseniz o da içler acısı. İnsana değer vermeden hizmet olmaz. Önce insanlarımız gülümsemeli.
Şeffaflık konusu en çok üzerinde durduğum konuların başındadır. Bizim dönemimizde Belediye’nin gelir giderinden herkesin haberi olacak. Her şeyi halkımızın gözü önünde yapacağız.
Otopark sorununu çözeceğiz
İlçemizdeki otopark sorununu da çözeceğiz. Şuan yapılmakta olan otoparkın yetersiz olduğunu düşünüyoruz. İlk kez burada açıklayacağım güzel bir otopark projemiz var. Öğretmenevi’nden başlayarak, yukarı doğru 7 kat şeklinde modern bir otopark düşüncemiz var. Karacabey’in girişi sayılan bu otoparka vatandaş aracıyla girecek ve ilçemizdeki araç trafiğini meşgul etmeyecek. Ayrıca 3 yerden asansörlü çıkışı olacak. Otopark tamamlandıktan sonra üstüne yine Öğretmenevi, çay bahçeleri veya güzel bir otel inşa edilebilir. Bu konuda çalışmalarımız sürüyor. Bu büyük yatırım sayesinde ilçemizdeki otopark sorununu da büyük ölçüde çözmüş olacağız.
İlçemizin girişi olan Canbalı Mahalle’mizin görüntüsü hiç hoş değil. Dereboylarımız da mezbelelik halde. Ayrıca Kademe Binası arkasındaki alanı düzenleyerek sosyal yaşama kazandıracağız.
Bambaşka bir Yeniköy oluşturacağız
Karacabey’in turizm bölgesi Yeniköy’deki sıkıntılar da ortada. Bir proje yaptılar ama ellerine yüzlerine bulaştırdılar, insanlarımızı mağdur ettiler. Bu sorunu çözeceğiz ve bambaşka bir Yeniköy oluşturacağız. Yine Kocaçay Deltası ile ilgili bir projemiz var. O bölgemiz daha etkin hale gelecek. Dünyaca ünlü Longoz Ormanlarımızı daha çok tanıtacağız. En önemlisi de sıkıntılı olan Boğaz yolunu mutlaka genişleteceğiz. İlçemizin tüm güzelliklerinden insanlarımızın yararlanmasını sağlayacağız.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.