Kayışoğlu, “AKP’nin gerici kuşatmalarına karşıyız”

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Karacabey Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nun, İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülmek istenmesini, “Gerici kuşatma” diyerek meclise taşıdı.
Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, yarım kalan İmam Hatip Lisesi binası tamamlanana kadar Şehit Bahadır Tayfur İlkokulunu, Ertuğrulgazi İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürmek istemesi, velilerden sonra CHP’li milletvekillerini de harekete geçirdi.
Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, değişikliğin geçicici olduğunu söyleyerek halkı kandırmaya çalışanlara inanılmaması gerektiğini dile getirdi. Kayışoğlu, velilerin haklı ve masumane isteklerine saygı duyulmasını istedi.
Okullarına ve çocuklarının geleceğine sahip çıkan velilerin sonuna kadar yanlarında olacağını söyleyen Kayışoğlu, bu konunun yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine dikkat çekti.
Gerici kuşatmaların Türkiye’nin her tarafında yoğunlaştığını belirten Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, öğrenci velilerinin haklı isteklerini TBMM’nde şöyle dile getirdi: “AKP iktidarı, bugünlerde din ticaretini etkinleştirmek için baskıyı arttırdı. İnsanların tercihlerine saygı göstermiyor. Masumane isteklere bile her alanda baskıcı bir anlayış uyguluyor. Karacabey Şehit Bahadır Tayfur İlkokulundaki her görüşten yüzlerce veli, “Okuluma dokunma. Öğretmenlerimi mağdur etme. Çocuklarımızın huzurunu kaçırma” diyor. Kimse dikkate almıyor. Veliler, masumane istekleri için günlerdir sokaklarda protesto yürüyüşü yapıyor. Değişikliği istemediğini duyurabilmek için eylem yapıyor, ancak Milli Eğitim Müdürlüğü, Şehit Bahadır’ın, İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülme çalışmalarını devam ettiriyor. İktidarın Karacabey’deki velilerin haklı talebini dikkate alması gerekir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.