Kayıp balıkçı nerede?

İbrahim Şengül için şimdi de Jandarma Sualtı Timi (JSAT) devreye girdi:

Karacabey’de geçtiğimiz hafta Pazar günü avlanmak için gittiği Uluabat Gölü’nde kaybolan İbrahim Şengül (35) isimli balıkçıyı arama çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Şu ana kadar 1 askeri, 1 özel helikopter, 20 balıkçı teknesi, Bursa ve Mudanya Sivil Savunma ekipleri, Bursa Büyükşehir Belediyesine ait bir airboat, askerler ve köylüler tarafından aranan ancak ne kendisi ne de sandalı bulunamayan Şengül için, şimdi de Jandarma Sualtı Timi (JSAT) devreye girdi.

Hafta sonu bölgeye gelen Jandarma Sualtı Timi, Şengül’ün sandalla göle açıldığı ve son olarak görüldüğü yerlerde arama çalışması başlattı. Arama çalışmaları halen devam ederken, şuana kadar herhangi bir ize rastlanmadı.

25 Aralık’ta Uluabat Deresi kıyısından arkadaşı Ahmet Taşcıoğlu (34) ile sandala binen İbrahim Şengül (35), göl istikametine doğru derede bir süre ilerleyip arkadaşını kıyıda indirdikten sonra kaybolmuş, kendisinden, arama çalışmalarına rağmen haber alınamamıştı.

Cinayet şüphesi

25 Aralık’tan bu yana aranan ve günlerdir karadan ve havadan yapılan taramalara rağmen ulaşılamayan İbrahim Şengül’ü gölde arama çalışmaları giderek azalırken, kayıp avcının bilgisayarında inceleme yapan, ailesi ve arkadaşlarının ifadesine başvuran güvenlik güçleri, cinayet şüphesi üzerinde duruyor.

Arama çalışmalarına çok sayıda ekibin katıldığını belirten Kaymakam Dursun Balaban, “Şu ana kadar 1 askeri, 1 özel helikopter, 20 balıkçı teknesi, Bursa ve Mudanya Sivil Savunma ekipleri, Bursa Büyükşehir Belediyesine ait bir airboat, askerler ve köylüler tarafından 4 gündür Uluabat Gölü ve çevresinde yapılan arama çalışmaları sonuç vermedi. Tüm bölge karış karış arandı, ancak ne kayıp avcı İbrahim Şengül’e ne de sandalına ulaşılabildi. Elimizde hiçbir done yok” dedi.

Bu arada, cinayet şüphesi üzerinde duran jandarma ekipleri, kayıp avcının bilgisayarını incelemeye aldı, ailesi ve arkadaşlarının ifadesine başvurdu.

Ağabey Mehmet Şengül, jandarmanın İbrahim Şengül’ün bilgisayarında inceleme yaptığını belirterek, “Şu ana kadar gölde kardeşimin izine rastlayamadık. Karacabey Kaymakamı Dursun Balaban’ın ilgisi sayesinde çok detaylı bir arama yapıldı. Ancak bu aramalara rağmen bulunamaması akıllara birçok soru getiriyor. Kardeşimin hiçbir sorunu, sıkıntısı yoktu. Ama ister istemez ‘Acaba öldürüldü mü?’ sorusu da aklımıza gelmiyor değil” dedi.

Öte yandan, İbrahim Şengül’ün avda tanıştığı arkadaşı İ.B’nin, olay günü Uluabat Gölü’ne gidip Şengül’ü telefonla arayarak, “Ben geldim, neredesin? Ava çıkacak mıyız?” dediği, Şengül’ün de “Ben çıktım, şu an göldeyim” diyerek telefonu kapattığı, ancak telefonu kapatırken de birilerine “Ben yapmadım” diye bağırdığı öne sürüldü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.