“Karne sadece öğrencinin değil, hepimizin!”

9 Eylül 2019 tarihinde start alan 2019/2020 Eğitim Öğretim Yılı kapsamında, Karacabey’de yaklaşık 14 bin öğrenci ve bin öğretmen ile ülke genelinde 18 milyonu aşkın öğrenci ve 1 milyonun üzerinde öğretmen, bugün 15 günlük yarıyıl tatiline girecek. İkinci eğitim ve öğretim dönemi ise, 3 Şubat 2020 Pazartesi günü başlayacak. Karne Töreni’nin bugün saat 14:30 da Adnan Menderes Ortaokulu’nda düzenleneceği bildirildi.

Birinci dönem bugün itibariyle sona eriyor. Öğrenciler böylelikle 15 günlük ‘sömestr’ tatiline girecek. Hafta sonu ile birlikte toplam tatil 16 gün olacak. Yarıyıl tatili 31 Ocak’a kadar devam edecek. İkinci dönem ise 3 Şubat 2020 tarihinde start alacak. Öte yandan ilki 17 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşen 1 haftalık ara tatilin ikincisi ise 6-10 Nisan 2020 arasında yaşanacak ve 13 Nisan 2020’de ikinci dönem başlayacak. 2019-2020 eğitim öğretim dönemi 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanacak ve 11 haftalık yaz tatili başlayacak. Ardından 2020-2021 Eğitim Öğretim Dönemi ise, 07 Eylül 2020 Pazartesi günü start alacak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, karne günü mesajında öğrenci, öğretmen ve velilere yönelik şu açıklamalara yer verdi: “17 Ocak 2020 Cuma günü (bugün) 2019– 2020 Eğitim Öğretim yılının birinci kanaat dönemini tamamlamış bulunuyoruz. Başarılı bir kanaat dönemi geçirmemizdeki en büyük katkı hiç şüphesiz ki öğretmenlerimize, okul idarecilerimize ve saygıdeğer velilerimiz ile öğrencilerimize aittir. Bununla birlikte yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın iyi bir vatandaş, ahlaklı bir birey, milli ve manevi değerlerine bağlı, vatan, millet, bayrak ve devlet sevdalısı olarak yetiştirilmesinde bizim bu sevdamıza ortak olup, bizlere yol arkadaşlığı yapan hayırseverlerimize, tüm özel ve resmi okul ve kurumlarımız ile bize desteklerini esirgemeyen diğer kamu kurum ve kuruluşlarına aynı zamanda basınımıza ve tüm sivil toplum örgütlerine de çok teşekkür ediyorum.

Sevgili Öğrenciler;

Bugün yaklaşık 14 bin öğrencimiz karne heyecanı yaşayacak. Kimileri emeğinin karşılığını alacak ve sevinecek; kimileri de alamadığını sanıp üzülecek. Ancak, karne hiçbir zaman hayatın sonu değildir. Unutmayınız ki o karnelerdeki notların üçte biri öğretmenlerinizin, üçte biri anne babanızın ancak üçte biri de sizindir. Eğitim öğretim sadece öğrenciden ve öğretmenden ibaret değildir. Eğitim bir toplumun komple katkısı ve kalkınmasıyla doğru orantılıdır. Bu durumu birlikte başarmışızdır ya da birlikte başaramamışızdır.

Sevgili öğrenciler; ancak şunu da belirtmek isterim ki, sizlere sizin kadar keşke bizler, öğretmenleriniz, anne babalarınız faydalı olabilsek. Sizlerin azim ve kararlılığınızın yanında bizlerin çabası her zaman daha anlamsız kalacaktır. Ancak kendi çabanız ve çalışmalarınız sayesinde geleceğiniz sizin kendi ellerinizde şekillenecektir. Derslerinize ikinci kanaat döneminde daha çok çalışınız. Bu milletin, bu devletin, bu vatanın ve bu bayrağın sizlere ihtiyacı olduğunu hiçbir zaman unutmayınız!

Değerli meslektaşlarım, kıymetli veliler;

Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Çocuklarımızı yarınlara hazırlarken çağın gereklerine göre, değişen ve dönüşen dünyayı okuyarak hareket etmek zorundayız. Bu değişim ve dönüşümü öğretmenler ve veliler başta olmak üzere önce biz görüp ve uygulamak zorunda olduğumuzu unutmamalıyız. Gelinen nokta itibariyle Bakanlığımızın yaptığı her türlü sınavda artık öğrencilerimizin bilgileri değil becerileri ölçülmektedir. Artık günümüzde soru çözen nesilden ziyade sorun çözen bir nesil hedeflenmektedir. Bu yeni anlayışa uygun yeni kaynaklara göre öğrencilerimizi yetiştirmeliyiz. Bu nedenle özellikle öğrencilerimizin Bakanlığımızın EBA Sistemi’nden alınan kaynakları kullanmasını sağlamalıyız. Çocuklarımız bizim toplumdaki en güzel resmimiz, yarınlara bırakabileceğimiz en güzel mirasımızdır. Gelin hep birlikte yarınlara güzel bir miras bırakalım. Onlara kızmak, kırmak yerine anlamaya çalışalım. Eksikliklerini görmekten ziyade göstermeye çalışalım, onlara nasihat etmek yerine örnek olalım. Çünkü artık yeni nesil üzerinde ne dediğimiz değil ne yaptığımız daha etkili olmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm öğrenci, öğretmen ve velilerimize mutlu bir yarı yıl tatil dönemi diliyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.