Dr. Yahya Bahadır da adaylığını açıkladı!

İftiralara boğdular.

‘FETÖ’cü’ dediler.

Meral Akşener’in, MHP kurultayını kastederek, “15 Mayıs’ta başbakan olacağım” sözünü çarpıtıp, kurguyla ’15 Temmuz’ diye yutturmaya çalıştılar.

Kiralık bina vermediler, terör estirdiler.

Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan siyasal partiyi seçime sokmamak için erken değil, baskın seçim kararı aldılar.

CHP’nin 15 milletvekili vermesini demokratik olgunlukla alkışlamak yerine aşağılık sözlerle yüklendiler.

Ve girdiği ilk seçimde 5 milyon yurttaşın oyunu alarak, 43 milletvekili ile TBMM’ye girdiler.

20 yüzyılda adeta ateş çemberinden geçtiler.

***

Önümüzdeki süreçte olağan kongresini yapmaya hazırlanan İYİ Parti’den söz ediyorum.

Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz’ın milletvekili adayı olmak için istifasının ardından Yönetim Kurulu tarafından seçilen Bayram Kazancı’dan sonra Dr. Yahya Bahadır İl Başkanlığı görevini üstlendi.

O günden bu yana Yahya Bahadır bu görevi sürdürüyor.

Dr. Bahadır, İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenleyerek, kongre sürecine ilişkin bilgi verdi.

Yahya Bahadır, öncelikli olarak İYİ Parti’nin Türk siyasetindeki rolünü anlattı:

“Bundan iki buçuk yıl önce, daralan ve boğulan Türk siyasetine nefes olmaya geliyoruz dedik ve çok şükür olduk. Biz de, ‘Haksızlık karşısında susanlardan’ olsaydık; biz de, iktidarın hatalarını görmezden gelip, bu uzun ve meşakkatli yola çıkmasaydık; İstanbul, Ankara, Adana, Antalya, Mersin ve daha birçok şehirde bu değişim yaşanabilir miydi? Bugün Türkiye’de 18 yıllık iktidarın değişiminin gerekli olduğu konuşulur muydu? Biz, ülkede korku duvarlarını yıktık. Biz, sönen umutları yeniden alevlendirdik. Kadını erkeği, genci yaşlısı, bu umut sayesinde sandıklara koştu. Milletimiz bu umut sayesinde, şımarık iktidarın kulağını çekti. Biz İYİ Partililer bu umudun mimarlarıyız.”

***

Ardından kongre takvimini açıkladı.

Buna göre 19 Ocak Pazar günü ilçe merkezlerinde delege seçimi gerçekleştirilecek.

Çarşaf liste yöntemiyle yapılacak seçimde herkes aday olabilecek.

Şubat-Mart ayında ilçe kongreleri tamamlanacak.

Nisan-Mayıs ayında da İl Başkanlığı seçimi yapılacak.

***

Basın bilgilendirme toplantısı sırasında Erdal Orhan’ın sorusu üzerine İl Başkanı Yahya Bahadır, “Soru erken. Ben kişi odaklı çalışmayı doğru bulmuyorum. Ekip çalışması ve yönetişime inanıyorum. İlçe başkanları ve ekibimizin talebi doğrultusunda göreve talibim. Erken ama göreve hazırım” diyerek, adaylığını açıklamış oldu.

***

Toplantıda Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü, Gemlik İlçe Başkanı Ertuğrul Yavuz, Gürsu İlçe Başkanı Hatice Deniz, Mudanya İlçe Başkanı Nuran Piliçer, Orhaneli İlçe Başkanı Esat Yıldırım ile Kestel İlçe Başkanı Emin Elüstü de hazır bulundu.

İYİ PARTİ YETERİNCİ MUHALEFET YAPIYOR MU?

60 civarında belediye meclis üyesine sahip olan İYİ Parti’nin, tıpkı CHP gibi yerelde ciddi muhalefet yaptığını iddia etmek pek mümkün değil…

Bu soruyu yönelttiğim İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır, “Bazı arkadaşlarımız ilk kez belediye meclislerine girdiler. Zamana ihtiyaçları var. Biz de iktidara avans verdik. O süre doldu. Bundan sonra gereğini yapacağız” dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN DİNCİ TOPLANTIDA İŞİ NE?

Dr. Yahya Bahadır’a, Adnan Tanrıverdi’nin öncülük ettiği ASRİKA (Asya-Afrika) Projesi’nin sponsorları arasında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bulunduğunu, bu konuda ne düşündüklerini sordum.

Bilindiği gibi, 19-20 Aralık 2019’da gerçekleştirilen toplantıda, İstanbul’un başkent, Arapçanın resmi dil olması önerilmişti.

İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk de konuyu bir soru önergesiyle TBMM gündemine getirmişti.

Dr. Bahadır, “Milli değerlerimize ve cumhuriyetimize zarar verecek her türlü düşünceye karşıyız” diyerek yanıtladı sorumu…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.