Kargaşa İsrail’i mutlu eder

Saadet Partisi İlçe Başkan Yardımcısı Tahsin Yılmaz, Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı. Bölgede yaşanacak yeni bir sıcak savaş ortamının, ülkemize ve İslam Âlemine değil, Büyük İsrail Projesi’ne hizmet edeceğinin altını çizen Yılmaz, gelinen noktada her zamankinden daha fazla sağduyuya ve aklıselime ihtiyaç bulunduğunu vurguladı.
Ülkemizin ve bölgemizin tarihi bir süreçten geçtiğini belirten Yılmaz, “Rus askeri güçlerinin devreye girmesiyle, bölgemizde yaşanan gelişmeler çok daha kritik ve hassas bir aşamaya geçmiştir. Son olarak geçtiğimiz günlerde sınır ihlali gerekçesiyle bir Rus uçağının düşürülmesi bölgedeki tansiyonu daha da yükseltmiş, yaşanan krizi daha da derinleşmiştir” dedi.
Gelinen bu noktada, her zamankinden daha fazla sağduyuya ve aklıselime ihtiyaç olduğunu bildiren Yılmaz, açıklamasında şunları kaydetti: “Atılacak her adım, gerek ülkemiz gerekse bölgemiz açısından büyük önem arz etmektedir. En küçük bir hata, telafisi imkânsız çok büyük zararlara neden olacaktır. Bu yüzden, Türkiye ve Rusya, tarihsel birikimlerine ve kadim geçmişlerine uygun bir olgunlukla hareket etmelidir. Yangını körükleyecek yaklaşımlar yerine, ateşi söndürecek bir aklıselimle hareket etmelidir. Unutulmamalıdır ki en kötü barış, en haklı savaştan daha iyidir. Bölgemizde yaşanacak yeni bir sıcak savaş ortamı, ülkemize ve İslam Âlemine değil, Büyük İsrail Projesi’ne hizmet edecektir.”
Saadet Partisi olarak çatışma ve gerginlik yerine sağduyu ve diyalog çağrısında bulunan Yılmaz, “İslam dünyası kendi sorunlarını kendi içinde çözebilecek tarihsel birikim ve tecrübeye sahiptir. Bölgedeki bütün yabancı devletler askeri unsurlarıyla birlikte İslam dünyasını terk etmelidir. En son Rusya örneğinde görüldüğü gibi bölgeye yönelik her türlü yabancı müdahale sorunu çözmekten çok kaosu daha da arttırmaktadır. İslam ülkeleri ile ilişkilerin güçlenmesi ve sağlıklı bir müzakere ortamının oluşması sağlanmalıdır. Savaşı başlatmak kolay, bitirmek zordur. Şartlar ne olursa olsun, barış için, diplomatik kanallar sonuna kadar zorlanmalıdır. Bütün İslam dünyası temsilcilerinin yer aldığı geniş katılımlı bir “Suriye barış konferansı” tertip edilmelidir. D-8 kuruluş amacı ve yapısı itibariyle bu konuda uygun bir zemin olarak değerlendirilmelidir. Biz Saadet Partisi olarak, Milli Görüşün İslam ülkeleri nezdinde sahip olduğu birikim, tecrübe ve etkinliğini harekete geçirmeye, bu yönde atılacak her türlü olumlu adımı desteklemeye hazırız” dedi.
Bu uyarıları bir kardeşlik vazifesi olarak yaptıklarını ifade eden Yılmaz, “İnandığımız gerçekleri tarihi bir sorumluluk olarak aziz milletimize arz ediyoruz. Şüphesiz ki güç ve kudret sahibi yalnız Cenab-ı Allah’tır. Allah (cc) Ülkemizin, Milletimizin ve İslam Âleminin yardımcısı olsun” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.