KARFED’ten coşkuya davet!

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 2 ay önce kurulan Karacabey Hemşehri Dernekleri Federasyonu (KARFED), 06 Ekim 2018 Cumartesi ilçede güzel bir etkinliğe imza atmaya hazırlanıyor. KARFED, Cumhuriyet Alanı’nda saat 18.00’de konser etkinliği düzenleyecek. KARFED Genel Başkanı Osman Bektaş, konsere tüm ilçe halkını davet etti.
Karacabey’de Karadenizliler, Balıkesirliler, Bal-Göç, Romanlar, Artvinliler, Erzurumlular, Kepsutlular, Bosna Sancak, Ordu Aybastılılar, Yozgat ve Tokatlılar Dernekleri’nin aynı çatı altında birleşerek kurdukları ve Türkiye’de ilçe bazında ilk olan Karacabey Hemşehri Dernekleri Federasyonu, önümüzdeki Cumartesi günü konser ağırlıklı bir etkinlik düzenleyecek.
Tüm ilçe halkını etkinliğe davet eden KARFED Genel Başkanı Osman Bektaş, “KARFED olarak ilk etkinliğimizi değerli ses sanatçılarımızın vereceği konserle gerçekleştireceğiz. 06 Ekim Cumartesi gün saat 18.00’de Cumhuriyet Alanı’nda Necati Selvitop’un sunuculuğunu üstleneceği programda; Gizem Kara, Bizim Gönül, Erkan Özdoğan, Kayra ve Balıkesir Karesi Belediyesi Folklor Ekibi sahne alacak. Tüm halkımız bu coşkuya davetlidir.” dedi.
Karacabey Hemşehri Dernekleri Federasyonu hakkında da ilçe kamuoyunu bilgilendiren Genel Başkan Osman Bektaş, şunları kaydetti: “İlçemizde faaliyet gösteren on dernek ile birleşerek iki ay önce Hemşehri Dernekleri Federasyonu’muzu kurduk. Federasyonumuzun amacı; Türkiye Cumhuriyeti anayasası ve kanunları doğrultusunda kendisine bağlı derneklerin amaçlarını gerçekleştirmeye yardımcı olmak, bu amaçla bağlı dernekler arasındaki koordinasyon ve iş birliğinin en üst düzeye çıkarılması temel olmak üzere; ülkemizin ve Karacabey’imizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunmak, yerel, bölgesel, sektörel ve ulusal ekonomik sosyal, kültürel politikaların oluşturulmasını sağlamak, ulusal, uluslararası ekonomik, sosyal, teknik, kültürel ve insan potansiyellerinin en iyi şekilde değerlendirilmesi için faaliyette bulunmak, yerel, bölgesel ve çeşitli sektörlerde kalkınma vizyonları geliştirerek uluslar arası entegrasyon ve rekabet gücünün artırılmasına katkıda bulunmak, projeler geliştirmek.
Bünyesindeki derneklerin konularını da göz önüne alarak iş dünyası, öğrenci dünyası, eğitim, kadınlar, kültürel konularda sorunlar ve çözüm önerilerini kamuoyuna, yetkili yerel, ulusal, uluslararası kurum ve kuruluşlara duyurmak amacıyla üyeleri arasında güç birliği sağlayarak ortak çalışma zemini oluşturmak, sivil toplumun kurumsallaşması ve özel girişimciliğin yaygınlaştırılmasına çalışmak, sanayici ve iş adamları ile tüm federasyon mensuplarının sorunlarına sahip çıkarak ilçemizde, toplumda öncü ve girişimci nitelikleri geliştirmek, çevre, insan sağlığı, ekoloji ve ekosistem sağlığı ile ilgili olarak halka ve üye dernek üyelerine yönelik çalışmalarda bulunmak, bu tür çalışmalarda çeşitli kuruluşlarla işbirliği yapmak.
Milli bütünlüğe yararlı Karacabey’le ilgili dernekleri bir çatı altında toplayarak faaliyetlerini desteklemek.
Milli kültürün ayrılmaz parçası olan Hemşeri Derneklerinin kültürünü yaymak, yaşatmak, tanıtmak.
Üye derneklerin bulunduğu bölgede yaşayan vatandaşların birbiri ile ve bu yöredeki diğer yöre insanları ile olan münasebetlerini geliştirmek. Bu amacı gerçekleştirmek için gerekli tüm faaliyetleri yapmak.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.