Karayolları ne iş yapar?

Tuzlama çalışmalarında geç kalınması kazalara davetiye çıkardı:
Karayolları’nın yoğun kar yağışı sonrası buzlanmaya karşı hiçbir bakım çalışmasında bulunmaması nedeniyle dün Karacabey-Bursa Karayolu’nda 30’a yakın araç kaza kurbanı oldu. Saat 08.00 ile 11.00 arasında meydana gelen trafik kazalarında ölen olmaması ise en büyük teselli olarak görüldü.
Kazaların birçoğunun maddi hasarlı olduğu belirtilirken, sürücü ve yolculardan bazılarının da küçük çaplı yaralandıkları belirtildi.
Karayollarını ilgisizlik nedeniyle eleştiren sürücüler, “Hava muhalefeti ortada. Hiç mi tuzlama yapılmaz. Bu kadar acizlik olmaz. Jandarma ve trafik ekipleri hemen olay yerine geldi. Yapabileceklerini yaptılar ama bir yere kadar. Burada görev karayolları ekiplerinindir. Onlar neden görevlerinin bilincinde değiller? Şu yollarda tuzlama yapılmaz mı? Böyle vurdumduymazlık olmaz” şeklinde tepki gösterdi.
Yoğun kazaların meydana geldiği Karacabey-Bursa karayolu trafik saatlerce durdu. Zincirleme kazaların ardı adına yaşandığı kazalar sonrası tuzlama çalışmalarına başlayan Karayollarını göreve davet eden sürücüler, “İlle de birilerinin ölmesi mi gerekiyor? Bu çalışmaların kazalar olmadan önce yapılması gerekmez mi? Karayolları görevi ne ise yapmalıdır. Onların sorumsuzluğu yüzünden biz mağdur ediliyoruz. Daha büyük felaketlerin yaşanmaması için Karayolları’nın tuzlama çalışmalarına devam etmesini istiyoruz” dedi.
Şoförler Odası uyardı!
Karacabey Şoförler Odası Başkanı Ramazan Bay, sürücüleri buzlanmaya karşı uyarırken, kurumların görevlerinde daha özverili olmasını istedi.
    Kara yollarında risk oluşturan yağmur, tipi, kar, sis ve buzlanma konularında sürücülerin yola çıkmadan önce gerekli önlemleri alması gerektiğini belirten Bay, “Yollardaki buzlanmalardan dolayı her yıl görmeye alıştığımız kaza sahnelerini bu yıl yaşamak istemiyoruz. Şoför arkadaşlarımızı yollarda daha dikkatli olmaya davet ediyorum” dedi.
Bay, yollarda kış şartları göz önünde bulundurularak gerekli önlemlerin alınması halinde trafik kazalarının engelleneceğini söyledi. Ramazan Bay, “Kış mevsimindeki ağır hava koşulları, sürücülerin görüş mesafesini kısaltmakta, bunun sonucunda da ciddi kazalar meydana gelmektedir. Bu kazaların önüne geçilebilmesi adına sürücülerimiz daha dikkatli olmalıdır” şeklinde konuştu.
Diğer taraftan şehir içi yolların güvenliği adına üzerlerine düşen görevi yerine getirdiklerini ifade eden Bay, Belediye ile birlikte buzlanmaya karşı önceki gece saat 23.30’dan itibaren tuzlama çalışmalarını yaptıklarını söyledi.
Bu konuda tüm kurumları daha özverili çalışmaya davet eden Bay, istenmeyen olayların yaşanmaması gerektiğine dikkat çekti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.