Destekleme listeleri askıda!

Konuyla ilgili üreticileri bilgilendiren Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Erdoğan Ceylan, “15 Mart 2011 tarih ve 2011/15 sayılı Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olan üreticilere mazot, kimyevi gübre ve toprak analizi destekleme ödemesi yapılacaktır. Bu doğrultuda üreticilerimizden 30 Aralık 2011 tarihine kadar başvuru aldık.
Başvuru süresi sonunda Ç.K.S. başvuru dosyaları Bakanlığın sistemine aktarıldı. Bu bilgilere göre her köy için mazot, gübre ve toprak analizi desteği hak edişlerine esas çiftçi detayındaki icmaller (icmal-1) 10 gün süre ile köy ve mahallelerde askıya çıkartılmıştır. Bu süre içerisinde üreticilerimizin bilgilerini kontrol ederek, oluşabilecek hataları İlçe Müdürlüğümüze gelerek bildirmeleri gerekmektedir” dedi.
Ceylan ayrıca, “ÇKS’ye kayıtlı 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin gübre destekleme ödemesinden yararlanabilmesi için, her 50 dekarlık alan için bir analiz olmak üzere Bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuarlarda 01 Ocak 2011 ile 31 Aralık 2011 tarihi arasında toprak analizi yaptırılması zorunludur. 50 dekarın altındaki tarım arazisi için bu şart aranmaz. Toprak analizi desteği dekar başına 2,5 TL’dir” şeklinde açıklamada bulundu.
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.