Karahasanoğlu’na “fenni muayene” teşekkürü

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, TÜVTÜRK işbirliği ile traktörlere yönelik başlatılan gezici fenni muayene hizmeti çalışmalarını yerinde inceledi. Çavuş Mahallesi’nden başlayan fenni muayene çalışmalarına katılan Karahasanoğlu, yetkililerden bilgi almayı da ihmal etmedi.
TÜVTÜRK’ün Ziraat Odası işbirliği ile başlattığı gezici fenni muayene hizmetine, Çavuş Mahallesi’nin ardından Yenisarıbey’de devam edildi. İlçenin 64 kırsal mahallesini kapsayacak hizmet 24 Şubat’a kadar devam edecek.
Çavuş ve Yenisarıbey’deki çalışmalara katılan Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğu, “TÜVTÜRK istasyonunun köylerimize olan mesafesi zaman ve yakıt kaybına neden oluyordu. Bu yüzden birçok çiftçimiz traktörlerinin zorunlu fenni muayenesini yaptırmamayı tercih ediyordu. TÜVTÜRK ile yürüttüğümüz ortak proje kapsamında bir program oluşturduk. Gezici fenni muayene aracı 64 köyümüze ulaşacak. Çavuş Mahallesi’nden başlayan gezici fenni muayene hizmetine Yenisarıbey’de devam edildi. Gezici fenni muayene aracı, program dahilinde belirlediğimiz noktalarda olacak” dedi.
TÜVTÜRK istasyonuna gitme zorunluluğundan kurtulan çiftçiler ise, hizmetin köylerine kadar gelmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi ve Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu’na teşekkürlerini iletti. Traktör sahipleri, “TÜVTÜRK istasyonu ile köyümüz arasındaki mesafenin uzaklığı nedeniyle traktörlerimizin zorunlu fenni muayenesini zamanında yaptıramıyorduk. Bu hizmetin köyümüze kadar ulaşmasına öncülük yapan Ziraat Odası Başkanımız Hasan Karahasanoğlu’na ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.
Gezici fenni muayene aracının programı şu şekilde oluştu:
26 Ocak: Çavuş Mahallesi (Katılacak mahalleler: Danışment)
27 Ocak: Yenisarıbey (Katılacak mahalleler: Tophisar, Akhisar, Eskisarıbey)
28 Ocak: Yenisarıbey (Katılacak mahalleler: Sazlıca, Ovaesemen, Sultaniye)
2 Şubat: Yenisarıbey (Katılacak mahalleler: Beylik, İsmetpaşa, Hamidiye)
3 Şubat: Seyran (Katılacak mahalleler: Ekinli, Canbaz)
4 Şubat: Eskikaraağaç (Katılacak mahalleler: Yenikaraağaç)
9 Şubat: Taşlık (Katılacak mahalleler: Ekmekçi)
10 Şubat: Dağkadı (Katılacak mahalleler: Okçular, Yeşildere)
11 Şubat: Karakoca
16 Şubat: Taşpınar (Katılacak mahalleler: Hürriyet, Muratlı)
17 Şubat: Karasu (Katılacak mahalleler: Doğla, Güngörmez, Arız)
18 Şubat: İkizce (Katılacak mahalleler: Orhaniye)
23 Şubat: Çamlıca (Katılacak mahalleler: İnkaya)
24 Şubat: Mustafakemalpaşa Tepecik (Katılacak mahalleler: Bakırköy)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.