Karaca’da kan değişimi

Karacabeyspor’da teknik direktörlüğe Beşiktaş ve Galatasaray’da yıllarca forma giyen Ali Çoban getirildi.
Geçtiğimiz sezon 3. Lig playoff ilk maçında alınan kötü sonucun ardından koltuğu sallanan Hüseyin Topçu, görevi Ali Çoban’a devretti. Bir süredir kariyerli bir teknik adam arayan Karacabeyspor yönetimi, aradığı hocayı İstanbul’da buldu. 2. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Pendikspor teknik direktörü Oktay Çevik’in yardımcısı olan Ali Çoban, 2008-2009 sezonunda Karacabeyspor’un yeni teknik patronu oldu.
Önceki gün Bele-diye Başkanı Ergün Koç’un makamında kendisini Kara-cabeyspor teknik patronu yapan sözleşmeye imza atan Ali Çoban, başarılı olacağına inandığını belirtti.
İmza sonrası görüşlerini açıklayan Ali Çoban, son derece mutlu olduğunu ve Karaca-beyspor’un yükselen gra-fiğinin ve güçlü yapısının futbol kamuoyunda yakından takip edilip takdir edildiğini vurguladı. Çoban, tek arzularının akılcı trans-fer çalışmalarıyla yıllardır yaşanan şanssızlığa son verip, 3. Lig hedefine mutlaka ulaşmak olduğunu dile getirdi. Ali Çoban Kimdir?
1955 Tekirdağ doğumluyum. Futbola 1973 yılında İstanbul Amatör Küme’de Ortaköy’de başladım. 1974’de Badırmaspor’da profesyonel oldum. Sonrasında sırasıyla Gaziantep ve Zonguldak’da birer sene forma giydim. Beşiktaş ve Galatasaray’da dörder sene oynadıktan sonra Kocaelispor’a gittim. Ardından Sarıyer’de iki sene forma giydikten sonra Karşıyaka’ya transfer oldum ve iki sezon yeşil-kırmızılı formayı giydim.
Aktif futbol yaşamım süresince 11 genç, 14 amatör, 8’er kez de Ümit ve A Milli Takım’da olmak üzere toplam 33 kez Milli takım forması giydim. Bir dönem Kadri Aytaç’la beraber Karşıyaka’da görev yapma şansı yakaladım. Son 7 maçımızın 6’sını kazanarak 1. Lig’de kalmıştık. Son maç Bursaspor’u 1-0 yenmiştik, o sezon Malatya düşmüştü. Daha sonra 4 sene Fransa’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’na hazırlanan Danone takımını çalıştırdım. Son 2 sezondur ise Pendikspor’da antrenörlük yaptım.
Karacabeyspor’a bir dostumun ısrarı üzerine geldim ve buradaki yönetici ve diğer arkadaşları çok samimi buldum. Dolayısıyla yıllardır Karacabey’in özlemini çektiği 3.lig rüyasını bu yıl gerçekleştirmek üzere kolları sıvadık.
Başta Sayın Başkan Ergün KOÇ olmak üzere tüm yönetici arkadaşlara bana gösterdikleri ilgi ve güvenden dolayı teşekkür ederim.Ve önümüzdeki hafta transferi tamamlayıp bir an önce sezon hazırlıklarına başlamak istiyorum dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.