Karacabeyliler, “Domates festivali”ne katıldı

Bursa Karacabeyliler Derneği, Kosova Mamuşa Belediyesi'nin 5.'sini düzenlediği “Domates festivali”ne 45 kişilik ekiple katıldı. Karacabey'in kardeş belediyesi olan Mamuşa Belediyesi'nin düzenlediği festival ise renkli görüntülere sahne oldu.

Bursa'dan hareket eden ekip Çanakkale Çardak üzerinden Gelibolu'ya geçti. İpsala kapısından Yunanistan'a ulaşan ekip, Kavala şehrini gezdi. Sonrasında Selanik'e geçen ekip, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün doğup büyüdüğü evi ziyaret etme imkanı buldu.

Kosava'nın Prizren şehrinde konuk edilen ekip, ertesi sabah Başkent Priştina'da 2006 yılında Bursa Osmangazi Belediye Başkanı döneminde Recep Altepe tarafından restore edilen 1. Murat Türbesi'ni ve müzesini ziyaret etti.

Sonrasında Makedonya'ya geçen ekip, Başkent Üsküp ve Ohrid'i gezdi. Ekip, oradan Mamuşa'daki resepsiyona katıldı. Bu resepsiyonda, Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan'a fahri hemşerilik beratı takdim edildi.

Dernek Başkanı Yüksel Ceylan yaptığı konuşmada, “Daha önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a da takdim edilen beratın şahsıma layık görülmesi benim için büyük bir onurdur. Çalışmalarımızın ve başarımızın ürünlerini bir bir alıyoruz. Son derece mutluyum. Mamuşa'nın her zaman yanında olmaya çalışacağız” dedi.

Domates festivaline T.C. Priştina Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Meclisi Tarım Komisyonu Başkanı PDK Milletvekili Nait Haseni, Kosova Demokratik Birliği Başkanı ve Priştina Belediye Başkanı İsa Mustafa, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Makedonya Milletvekili Erdoğan Saraç, Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, Başkan Yardımcısı Metin Yücel, Dernek Yönetim Kurulu Üyesi ve Kadın Kolları Başkanı Hatice Temel katıldı.

Açılış konuşması yapan Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, başta anavatan Türkiye'den gelen misafirlere, Kosova'dan katılan tüm kurum ve kuruluşlara, milletvekillerine, belediye başkanlarına ve tüm katılımcılara teşekkür etti. Bütüç, “Anavatanım Türkiye dünyanın 16. büyük ekonomisine sahip güçlü bir ülkedir. Ne kadar anavatanımla övünsem azdır” dedi.

Gezi dönüşünde açıklama yapan Dernek Başkanı Yüksel Ceylan, “Karacabey olarak yapmak istediğimizi Mamuşa Belediyesi kısıtlı imkanlarına karşın mükemmel bir şekilde yaptı. Domateslerini dünyaya tanıtma fırsatı buldu. Festivale gelen yabancı yatırımcılar Mamuşa'ya domates fabrikası kurma kararı aldı. Bunu Karacabey için neden uygulayamıyoruz? Karacabey'de domatesten çiftçinin para kazanmasını isteniyorsa muhakkak bir oda adına, kooperatif adına veya Belediye adına bir salça fabrikası kurulması gerekir. Bir salça fabrikası kurduğumuz takdirde özel sektöre karşı dirençli oluruz. Domates fiyatlarının belirlenmesinde söz sahibi oluruz ve milletimiz para kazanır” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.