Karacabeyliler Derneğini takdir ediyoruz

Karacabeyliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ceylan ve üyelerin de hazır bulunduğu ziyaret samimi bir ortamda geçti.

Derneğin amaçları hakkında konukları bilgilendiren Ceylan, sosyal projelere devam edeceklerini belirtti. Karacabey’i Bursa’da en iyi şekilde temsil etmeye çalıştıklarını vurgulayan Başkan Ceylan, “Bu anlamlı Karacabey bayrağını en iyi şekilde taşıyacağız. İnsanlarımıza en iyi hizmeti sunabilmek için çalışıyoruz. Bu yolda emin adımlarla yürümeye devam ediyoruz” dedi.

Kız Öğrenci Yurdu’nu açacağız

Derneği kurarken köylerde gerçekleştirdikleri bilgilendirme toplantılarında Bursa’da bir kız öğrenci yurdu kurma hedeflerine dikkat çeken Yüksel Ceylan, bu hizmeti mutlaka kazandıracaklarını söyledi. Kız yurdu konusunda önemli mesafe aldıklarını ifade eden Ceylan, hizmet için birkaç prosedür kaldığını ve mutlu sona yaklaştıklarını belirtti.

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yer tahsisi konusunda kendilerine gereken yardımı yaptığını dile getiren Ceylan, “Aşılması gereken birkaç detay kaldı. Allah kısmet ederse yer tahsisi tamamlandığında Bursa’ya üniversite okumak için gelen Karacabeyli kız çocuklarımız 100 yataklı yurdumuzda kalabilecek. Yer tahsisinin tamamlanmasıyla inşaat çalışmaları başlatılacak. İlçemizde hizmet veren Sütaş ve Matlı Yem firmalarına projeyi aktaracağız. Ömürlük kazanım olarak düşündüğümüz Karacabeyliler Derneği Kız Öğrenci Yurdunun kurulması için kapılarını çalıp destek isteyeceğiz” diye konuştu.

Diğer taraftan erkek bir öğrenci velisi ise, Dernek Başkanı Yüksel Ceylan’a neden erkek değil de kız öğrenci yurdu kurulacağını sorması üzerine Ceylan, “Üniversite okuyan bir erkek öğrenci çeşitli iş alanlarında çalışarak para kazanabilir. Bir arkadaşından borç para isteyebilir. Ancak bir kız çocuğu kimseden para isteyemez ve istese bile adı kötüye çıkar. O yüzden kız yurdu kuracağız” demesi büyük alkış aldı.

Karacabeyliler Derneği örnek alınmalı

Ceylan’ın ardından konuşan BESOB Başkanı Arif Tak ise, Karacabeyliler Derneği’nin çalışmalarını takdirle takip ettiğini belirterek, Bursa’daki dernekçilik anlayışında çok farklı bir ivme kazandırdığını söyledi.

Dernekle ilgili siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinden de çok olumlu tepkiler aldığını dile getiren Başkan Tak, “Bu akşam da inanın bu anlatılanların abartı mı yoksa gerçek mi olduğunu yerinde görmek istedim. Buarada konuk olmaktan oldukça memnun oldum. Karacabeyliler Derneği ne bir kahvehane ne de bir oyun salonu. Yalnızca tertemiz bir sosyal projelerin yapılacağı aile yuvası gibi.

Bursa’daki kurulu olan derneklerin Karacabeyliler Derneğini örnek alıyor olmasını şimdi daha iyi anlıyorum. Gerçekten onur verici. Sayın Yüksel Ceylan başkanınızı geçmiş yıllardan çok iyi tanırım. İş yapabilme konusunda ne kadar heyecanlı ve ne kadarda çok iyi bir girişimci olduğunu biliyorum. Karacabeylilerin bu başkana, yönetimine ve derneğine sahip çıkması gerekir. Çünkü bu başarı ve tutkunluk sizleri daha da yukarılara taşıyacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın.

Bugünden yarına bir şey beklenmesin. Projeleriniz uzun süreç gerektirir. Bunu unutmayın. Kız yurdu projenizin gerçekleşmesi konusunda bizlere ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız. Bu projeyi hayata geçirmeniz halinde Bursa’da bir ilke imza atacaksınız. Ancak projeye tüm Karacabeyli iş adamlarının ve ilçe insanının destek vermesi gerekmektedir” şeklinde sözlerini noktaladı.

Program sonunda BESOB Başkanı Arif Tak, Karacabeyliler Derneğine katkı sağlamak amacıyla konuşma kürsüsü hediye etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.