Karacabeyliler Derneği’nden yenilenen CHP örgütlerine ziyaret

Bursa Karacabeyliler Derneği, CHP’nin yenilenen Bursa İl Örgütü ile Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım İlçe Örgütleri’ni ziyaret ederek çalışmalarında başarı diledi.
Yüksel Ceylan başkanlığındaki Karacabeyliler Derneği yöneticileri, geçtiğimiz hafta sonu ilk olarak CHP Nilüfer İlçe Başkanlığı’na seçilen Mehmet Turan Tansal ve yönetimini ziyaret etti. Daha sonra kongrede ikinci kez Osmangazi İlçe Başkanlığı’nı kazanan İsmet Karaca ve yönetiminin konuğu olan Karacabeyliler Derneği heyeti, ardında da yine son kongrede ikinci kez İlçe Başkanı seçilen Avukat Güner Aklan ve ilçe yöneticileriyle buluştu.
Bursa Karacabeyliler Derneği’nin son durağı ise Şadi Özdemir başkanlığında yenilenen CHP Bursa İl Örgütü oldu. Dernek Başkanı Yüksel Ceylan ve yönetim kurulu üyeleri, İl Başkanı Şadi Özdemir’in yanı sıra ilçe örgütlerine seçilen ve güven tazeleyen başkan ve yöneticilere başarılar diledi.
Dernek Başkanı Ceylan, ziyaretlerinde yaptığı konuşmalarında şunları dile getirdi: “Bizler sivil toplum örgütü olmamız sebebi ile bütün siyasi partilere eşit mesafede olmak zorundayız. Karacabeyliler Derneği olarak, bugüne kadar sürekli diklenmeden dimdik durmasını çok iyi bildik ve öyle de uyguladık. Derneğimizi bugüne kadar ne bir belediyenin ne de bir siyasi partinin arka bahçesi konumuna taşımadık. Tüm yaptıklarımızı kendi imkanlarımızla gerçekleştirmeye çalıştık.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Nasıl İslamiyet’i dünyanın en büyük dini haline getiren Peygamberimiz Hazreti Muhammed tartışılamaz ise, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk de bu ülkede tartışılamaz. Onu gündem konusu yaparak tartışmaya açanların Türklüklerinden şüphe duyarım. Atatürk olmasaydı anamız, ninemiz belli olacaktı ancak babamız ve dedemiz belli olamayacaktı.
İktidarın doğru işler yapması ve ülkeye yapılacak olanların doğru olması, yani iktidarın doğruya yönelmesi güçlü muhalefet sayesinde olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Büyük Millet Meclisi’nde iktidar partisinden sonra mecliste 134 milletvekili olan CHP’ye de bu konuda çok iş düşmektedir. Masa başında bir muhalefet değil, halkın içine inen, halka dokunan, halkın sorunlarını dinleyen başkanlar ve yönetimlerine ihtiyaç vardır.
Bizler Karacabeyli olmamız sebebiyle 1922 yılından günümüze kadar tarımla uğraşan bir yörenin insanlarıyız. Ancak son 15 yıldır gerek Karacabey merkezinde, gerekse köylerimizde çiftçilikle uğraşan insanlarımızın ellerinde olan tarlalar gidiyor. İlçemizin ana tarım ürünü olan domatesin fiyatı 25 kuruş gibi komik bir rakamdan alınıyor, yani özel sektöre peşkeş çekiliyor. Çiftçinin tümü borçlandırılarak tarlalarını satmak zorunda bırakılıyor. Bu durum, iktidarın tarımda uygulamış olduğu tarım politikasının eksikliğinden meydana gelmektedir.
El değiştiren topraklarımızı kimlerin aldığı belli değildir. Şu anda Karacabey’de satılan topraklar İsrail hükümetinin kurulduğu zamanları bizlere hatırlatıyor. Gerekirse Karacabeyliler Derneği olarak bir meclis tasarısı hazırlayacak ve yabancılara satılan tarlalarda belli bir oranda sınırlama getirilmesini meclise bir milletvekili sayesinde önerge olarak vereceğiz.
Öte yandan ‘Bütünşehir Yasası’yla birlikte ilçe belediye başkanlarını adeta köy muhtarı konumuna, köy muhtarlarını da köy korucuları seviyesine indiren yasadan geri dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz. İlçe Belediyelerini ‘şu parti kazanamazsa hizmet gelmez’ anlayışından kurtarmalıyız. Bu konuların halka inerek çok iyi anlatılması gerekmektedir.”
Karacabeyliler Derneği’nin ziyaretlerinden duydukları memnuniyeti ifade eden CHP İl Başkanı Şadi Özdemir, yapmış oldukları planla Bursa merkezde minimum iki milyon insanla birebir temasta bulunacaklarını ve yerel seçimlere 2 yıl kala tüm belediye başkan adaylarını belirleyerek çalışmalara başlayacaklarını söyledi. İl Başkanı Özdemir, Bursa merkez ve ilçelerden en az 9 belediyeyi kazanmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.