Karacabeyliler Derneği’nden, Türk Halk Müziği Korosu

Bursa Karacabeyliler Derneği’nden, Türk Halk Müziği Korosu kurulacağı duyurusu yapıldı.
Konu hakkında bir açıklama yapan Karacabeyliler Derneği Kültür Komisyonu Başkanı Hasan Kahraman ve Ercüment Efe şu ifadelere yer verdi;
“Bursa da faaliyet gösteren Bursa Karacabeyliler Derneği bünyesinde 2014 yılında ilk önce 20’si erkek ve 20 kız öğrenciden oluşan Karacabeyliler Derneği Halk Oyunları Ekibi kurdu ve 2014 ve 2015 yılında Türkiye’de, Balkanlarda ve Rusya’da yapılan festivalde Bursa’yı ve dolayısıyla ülkemizi en iyi şekilde temsil etti.
Bu ekibin kurulması üyeler arasında heyecan yarattı ve yaşları 20 ile 50 arasında değişen ve ata kültürümüz olan ve kökü Osmanlı’ya dayanan ve dünyanın tek müziksiz oyunu olan Kılıç Kalkan Ekibini kurduk. Bunun devamında Bursa Karacabeyliler Derneği bünyesinde değişik kültür ekiplerinin kurulmasının kolaylığını ve tadını anlamış olduk. Değişik bir Türk kültürü olan ve ülkemizin en güzel yörelerinden birisi ege yöremizin sevilen oyunu Zeybek Ekibi kurmaya karar verdik ve yaşları 18 ile 55 arasında değişen ve 25 kişiden oluşan Ege Zeybek Oyunları Ekibimizi kurduk ve çalışmalarımıza devam ediyoruz
Ekiplerimizin her geçen gün ilerleyerek yaptığı gösterilerde Karacabey’imizin adının devamlı olarak onursal bir şekilde anılması bizlere gurur verici şekilde geriye dönmesi bizleri daha da çok işler yapmaya mecbur bıraktı.
Bundan yaklaşık 6 ay önce yapmış olduğumuz başarılı işler üyelerimiz arasında Türk müziğimizin değişilmez yapı taşı olan ve yaşanmış gerçek hikâyelerin sonucunda yazılmış eserlerden oluşan Türk Sanat Müziği kurmamızı istediler.
Ancak ilk endişemiz aramızda Türk Sanat Müziği Eğitimi almış, Korist bulmaktı. Ama yapılan duyuruların akabinde amatörce Türk Sanat Müziği seven insanların örgütlenmesiyle Karacabeyli olan 50 kişiden oluşan Türk Sanat Müziği korosunu kurduk ve çalışmalarımız devam ediyor.
Devamında şimdi de Türk Sanat Müziği ekibimize alternatif olarak 40 kişiden oluşan Türk Halk Müziği korosu kurmaya karar verdik. Koro Eğitmenlerimiz de Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halk Bilim Müzikoloji Yüksek Lisans Mezunu ve aynı zamanda İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Arif Sağ, Bağlama Ustalık Sınıfı Mezunu 1978 Bursa doğumlu ve halen Bursa Osmangazi Belediyesi Türk Halk Müziği Korosunu ve Bursa Yıldırım Belediyesi Koro Şefliğini de yapmakta olan Türk Sanat Müziği Eğitmeni Erdem Usanmaz’dır. Türk Halk Müziği seven üyelerimizi bu koroya davet ediyor ve kayıtlarımızın da devam ettiğinin Karacabeyli ve Bursalı vatandaşlarımıza duyururuz.
Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan ise yaptığı açıklamada, “Karacabeyliler Derneği kurulalı yaklaşık 6 yıl oldu bundan önceki dönemlerde dernek yönetim kurulu üyelerimizi sürekli kulaktan duyma sözlerle kişileri yönetime yazdık. Karacabeyliler adına çok değerli işler yaptığımızı altını çizerek söylemek istiyorum. Ancak gelinen şu son dönemde, hizmetlerimizin halk arasında takdirle karşılanması ve Karacabeyliler Derneği’nin kimseyi örnek alarak değil, yaptıklarınla örnek alınan bir dernek yapısında olmasından dolayı, bu dönem ki yönetim kurulumuzda çok değerli insanlar yönetimimize dahil olmuştur. Karacabeyliler Derneği Bursa da kendi bünyesinde, halk oyunları ekibi-mastır kılıç kalkan ekibi–ege zeybek oyunları mastır ekip-ege zeybek oyunları genç ekibi-türk sanat müziği korosu-türk halk müziği korosu gibi adeta eğitim yuvası haline gelmiş ve yaklaşık 200 kişinin eğitim gördüğü adeta bir halk eğitim merkezi gibi faaliyette olan bir dernektir.
Bursa da bir çok dernek festivaller, eğlenceler ve gösteriler yapıyor ancak yapmış olduğu programlarda onun bunun ekibini kendi ekibi gibi göstererek programlar yapıyor ancak biz Karacabeyliler Derneği olarak adeta derneğimizde insan yetiştiriyoruz ve yapmış olduğumuz bu işlerden de onur duyuyoruz.Bana göre en önemlisi de şudur ki bunca işi yaparken hiçbir kurum, kuruluş, parti veya hiçbir belediyeye göbek bağımız olmamasıdır.
Karacabeyliler Derneği tek bir kuruş geliri olmadığı halde, tek bir kuruşta borcu olmayan tek dernektir. Ben de böyle onurlu kişilerin bu oluşumun içinde olduğu ve son derece onurlu işlerin yapıldığı bu dernekte başkanlık yapmaktan son derece onurluyum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.