Karacabeyliler Derneği’nden toplu sünnet projesi

 

Bursa’da kurulu olan binlerce dernek arasında farkını yine gözler önüne seren Karacabeyliler Derneği, Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Melahat Turan’ın projesini hayata geçirdi. Taraflı tarafsız tüm kamuoyunca taktir toplayan bu girişim geçtiğimiz Cumartesi günü dernek merkezinde gerçekleşti. Bir ilçe derneğinin ilk kez gerçekleştirdiği projede Bursalılardan tam not aldı.

Karacabeyliler Derneği Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Melahat Turan yaptığı açıklamada, “Aslında proje benim kendi çapımda bu yılki bütçemden arttırarak sadece iki ihtiyaç sahibi iki ailenin çocuğunu sünnet yaptırmaktı. Projemi Karacabeyliler Derneği yönetim kuruluna aktardım. Kendileri de projeyi iki kişilik değil, daha fazla ihtiyaçlı ailenin tespit edilerek yapılmasını ve sayıyı 50 çocuğa kadar çıkarabileceklerini söyledi. Bütçe konusunda da tam yetkili organın dernek olacağını söylemesiyle projeye start verildi. Herkes kendi çevresinde oturan ve Karacabeyli olmak kaydıyla sünnet yaptırmak isteyen aileleri araştırdı. Ancak 8 çocuk bulabildik. Durumu Yönetim Kurulu Başkanımız Yüksel Ceylan’a aktardık. O da sünnet olacak olan çocukların kesinlikle Karacabeyli olmalarına gerek duyulmadığını, yurdun neresinden olursa olsun Bursa’ya yerleşmiş olan herkesin bu projeden yararlanabileceklerini söyledi.

Bunun üzerine bizler de Diyarbakır doğumlu 4, Muş doğumlu 3, Samsun doğumlu 4, Erzurum doğumlu 2, Sakarya doğumlu 2 ve Şanlıurfa doğumlu 2 ihtiyaçlı aileleri tespit ettik. Geçtiğimiz hafta bu çocuklarımızı sağlık ocağında muayene ettirdikten sonra projemizi gerçekleştirdik. Bu konuda başta Dernek Başkanımız Yüksel Ceylan ile yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Karacabeyliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Ceylan ise, projenin mimarı Melahat Turan’a teşekkür etti.

Melahat Turan sayesinde çok anlamlı bir görevi yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten Ceylan, “O çocuklarımızın ve ailelerinin ömürlerinin sonuna kadar unutmayacağı kadar güzel bir proje olduğuna ve projenin de başarıyla sonuçlandığına inanıyorum. Bu derneği kurarken ve her yapılandan sonra amaçlarımızı bir bir hayata geçireceğimizi söylüyoruz. İlk düşünce ve hedefimiz insan olacak diyoruz. Bu yapılan sünnette Karacabeyliler Derneğine çok yakıştığını düşünüyoruz. Hizmet böyle olmalıdır. Dernek kurup içerisini illegal kullanmak bizim anlayışımıza terstir.

Sünnetini gerçekleştirdiğimiz ailelerin çoğu Bursa’ya doğu illerinden gelen vatandaşlarımızın çocuklarıdır. Ancak biz, her zaman hangi etnik kimliğe sahip olursa olsun Lazı, Romanı, Kürdü, Arnavutu, Boşnağı ile hepimiz tek Türk milletiyiz ve hepimiz kardeşçe bu topraklarda yıllarca yaşadık ve yaşayacağız” diye konuştu.

Başkan Ceylan son olarak, yapılan toplu sünnet cemiyetinin 02 Eylül 2012 günü Bursa Hamitler Parkı’nda düzenleyecekleri muhteşem bir şölenle taçlandıracaklarını ve tüm Karacabeyli vatandaşların davetli olduğunu sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.