Karacabeyliler Derneği Bursa’yı salladı!

Acemler Polis Sosyal Tesisleri’ndeki iftar yemeği doldu taştı:

Acemler Polis Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen yemek büyük ilgi görürken, Bursa’da her geçen gün saygın bir yer edinen Karacabeyliler Derneği takdiri hak etti.

Yoğun katılımın yaşandığı iftar yemeğine AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, CHP İl Başkanı Metin Çelik, DP İl Başkanı Ahmet Yıldırım, MHP İlçe Başkanı Fevzi Kahraman, DP İlçe Başkan Yardımcısı İsmet Koyuncu, CHP eski İlçe Başkanı Mümin Ereselli, AKP 23. Dönem Bursa Milletvekili Faruk Anbarcığlu, İlçe Nüfus Müdürü Huriye Yalın, Doruk Hastaneleri Sahibi Mustafa Esgin, Pınar Metal A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Pınar, Karacabey Ova Köyleri Sulama Birliği Başkanı Sami Özseçen, Ulubat Gölü Sulama Birliği Başkanı ve aynı zamanda Eskikaraağaç Köyü Muhtarı Ahmet Koca, BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Talat Özen, İl Terörle Mücadele Şube Müdürü İskender Çalışır, İl Trafik Bölge Müdürü Önder Dülger, Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şube Başkanı Haluk Aka, Mustafakemalpaşalılar Derneği Başkanı Mustafa Kemal Dayıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Yumurtacı, Cambaz Köyü Muhtarı Orhan Ayyıldız, Harmanlı Köyü Muhtarı Hüseyin Lafçı, Yenikaraağaç Köyü Muhtarı Yahya Bası, Karakoca Köyü Muhtarı Necati Çabuk, Hayırlar Köyü Muhtarı Halit Yılmaz, Subaşı Köyü Muhtarı Hasan Alkan, Keşlik Köyü Muhtarı Bünyamin Denizhan, Ertuğrulgazi-Osmangazi Yörük Dernekleri Kadın Kolları Başkanı Semiha Ahretlik, Başkan Yardımcısı Naile Cücen, Karacabeyliler Derneği Roman Mahallesi Temsilcisi Ahmet Kankulak, Rumeli Türkleri Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Şuayip Toprak, Artvinliler Dernek Başkanı Ömer Ayık, Bilecikliler Dernek Başkanı Emin Sarıkaya, Muşlular Dernek Başkanı İhsan Akın, Karacabey UEDAŞ Tahsilat Müdürü Halit Barut, Seyran Köyü Dernek Başkanı Ahmet Kodaman ve Bursa İl Kas Hastalıkları Dernek Başkanı İsmail Altın ile 500’ün üzerinde konuk aileleriyle birlikte katıldı.

Diğer taraftan iftar yemeğine davet edilen ancak katılamayan AKP Bursa Milletvekilleri Hüseyin Şahin, Hakan Çavuşoğlu ve Mustafa Öztürk, CHP Bursa Milletvekilleri Sena Kaleli ve İlhan Demiröz, MHP Bursa Milletvekilleri İsmet Büyükataman ve Necati Özensoy, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ile Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin ise mesaj göndererek konukları selamladı.

Kartallar sinek avlamaz!

Karacabeyliler Derneği Gençlik Kolları tarafından süslenen Acemler Polis Sosyal Tesisleri’ndeki iftar yemeğinin ardından programa geçildi. Sunumunu İhsan Zeybek’in yaptığı iftar programının açılış konuşmasını Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan gerçekleştirdi.

Karacabey’i Bursa’da yaşatmak, çocukların eğitimlerine katkı sağlamak ve yerel yönetimlerin yükünü hafifletmek amacıyla yola çıktıklarına dikkat çeken Başkan Ceylan, 1 yıl gibi kısa bir sürede önemli mesafe aldıklarını kaydetti.

Karacabeylilere hizmet etmek istediklerini dile getiren Ceylan, “Birlikten kuvvet doğar parolasıyla yolumuzda ilerliyoruz. Arkamızda 25 bin üye var. İnsanlarımıza bir yudum destek olabilmek için çalışıyoruz. Hiç kimseden, kurumdan ya da siyasi partiden beklentimiz yok. Şu asla unutulmasın ki kartallar sinek avlamaz. Doğru bildiğimizden şaşmadan yolumuzda ilerliyoruz. İftar yemeğimize katılan ve katkıda bulunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Türkiye emin adımlarla ilerliyor!

Bursa Karacabeyliler Derneği’nin iftarına katılmak onur duyduğunu belirten AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, Türkiye ve dünya gündemi hakkında düşüncelerini paylaştı.

Türk milletinin genlerindeki yardımseverlik ruhuna dikkat çeken Matlı, “Ülkemizin gücü sınırları aştı. Nerede bir mazlum ağlıyorsa, Türkiye orada. Geçen yıl Somali’ye dertleniyorduk. Bu yıl ise Suriye, Irak ve Arakan’ın yanındayız. Buralarda yaşananlara karşı Türkiye net bir duruş sergiliyor. Ancak, emin adımlarla ilerleyen Türkiye’yi engellemek isteyenler var. İçimize fitne fesat sokarak, zarar vermek istiyorlar. Biz buna izin vermeyiz, vermeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddetçe, kimse Türkiye’nin karşısında duramaz” diye konuştu.

Özgür değilseniz, Cuma namazı bile kılamazsınız!

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan da ülke ve dünya gündemi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Özgür olamayan bir ülkede Cuma namazı bile kılamazsınız” dedi.

En yakın komşu ülkelerde demokrasinin yaşandığını belirten Tayan, “Mustafa Kemal Atatürk’e çok şey borçluyuz. Yanı başımızda yangın var. İnsanlar ölüyor. Özgürlük yok. Eğer özgür değilseniz, Cuma namazı bile kılamazsınız. Mustafa Kemal, herkesle konuşarak ve rızasını alarak birlik beraberliği sağladı. Ne zor koşullarda bu günlere geldik. O nedenle de tüm asker ve şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Dünya kötüye gidiyor. Müslüman, müslümanı boğazlıyor. İslamiyet bu değil. Ancak, iktidar düşkünleri makamlarını korumak uğruna İslamiyeti kullanıyor.

Rusya ve ABD’de kıtlık var. Üretimlerinde büyük düşüşler var. Dünya tarımı da büyük bir tehlikenin içinde. Bu nedenle hem barışı, hem de topraklarımızın bereketini korumak zorundayız. Birlik ve beraberliğimizi kaybetmemeliyiz. Karacabeyliler Derneği’ne davetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Karacabeyliler, memleket sevdalısıdır, demokrasi aşığıdır ve herkesi seven nadir ilçelerimizden biridir” şeklinde sözlerini noktaladı.

Konuşmaların ardından iftar programı sona ererken, Karacabeyliler Derneği’nin dört dörtlük organizasyonu taraflı tarafsız herkesçe alkışlandı.                   

                        

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.