Karacabeyli öğrenciler Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nda

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ve bu yıl 17. si düzenlenen Bursa Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’na Karacabeyli öğrenciler de katılım sağladı.
Karacabey’den katılan Sevda Keskin, Bensu Keskin, Kardelen Karabacak, Yağmur Yıldız, Naz Kındır, Şeyma Topaloğlu, Zeynep Yıldız ve Fırdevs Korkmaz isimli öğrenciler 17 Temmuz tarihinde başladıkları kamp sürecini Cumartesi günü başarıyla tamamlayarak ilçeye döndü.
Madalya ve sertifikalarını alan Karacabeyli öğrenciler Osmangazi İlçesi Yiğitali Köyü’nde gerçekleşen Kent Gönüllüleri Gençlik Kampı’nda sportif ve sanatsal etkinliklerin yanı sıra hem kendi ayakları üzerinde durmayı hem de yeni dostluklar edinerek paylaşımın hayatta ne kadar önemli olduğunu öğrendiklerini belirttiler.
Öğrenciler kampta; el sanatları, halk oyunları, dağcılık, izcilik, oryantring, yürüyüş, futbol, voleybol, Beyzbol, Softbol gibi birçok sportif ve sanatsal etkinliklerden faydalanabildi. Toplam 180 öğrencinin katıldığı kampta 20 öğretmen görev yaparken, kendi sorumluluğunu bilen, toplumla uyum içinde yaşamayı öğrenen, kişilikli, araştıran ve sorgulayan gençlerin yetiştirildiği ifade edildi. Kampta öğrencilerin yiyecek ihtiyaçları karşılanırken, güvenlik, sağlık ve itfaiye hizmetleri de hazır bulunduruldu.
Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya da, kampta bulunan öğrencileri ziyaret etti. Sarıkaya, kampın kurulmasında emeği geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne ve kamp sorumlusu Adem Yakıncı’ya teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.