Karacabeyli Fethullahçılar! (2)

Karacabey’li Fethullahçıları 20 yıl önce örgütlenirken eleştirmiştim. Sen misin eleştiren, şahsıma yönelik karalama kampanyaları başlatıldı. Yalan-yanlış iftiralar atılarak bölücü olduk, hain ilan edildik. 20 yıl önce 16 Eylül 1996 tarihinde Meltem Gazetesi’nde yazdığım, “Karacabey S İşadamları Derneği” başlıklı yazıyı, 15 Temmuz’un zorunlu yapılanmasındaki çalışmalara ışık olur mu diye bir kez daha aynen yayımlıyorum:
“Karacabey S İşadamları Derneği?
İbrahim BURSALI
Karacabey’de yerel bir gazetenin 09 Ağustos 1996 tarihli sayısında manşetten verilen “Karsiad Derneği’nden Basına Açıklama” adlı haberde gerçeği yansıtmayan, yalan ifadeler kullanılarak kişilik haklarıma saldırıda bulunulmuştur.
Sahibi bulunduğum Meltem Gazetesi’nde, 03 Ağustos 1996 tarihinde yayımladığım “Kariad’ın Kongresi Geçersizdir” adlı yazıyı doğru dürüst okumadan, celallenen vatan kurtarıcıları,(!) saplantı içinde hazırladıkları karşı yazılarında kanıtlanması olanaksız çirkin iddialara yer vermişlerdir.
Gazetecilik bilincinden yoksun, görev sorumluluğundan uzak bir anlayış içinde yayımlanan yazıda şahsım için, “Milleti bölmeye ve parçalamaya sebep olacak suni kamplaşmalar oluşturmaya çalışıyor. Dış güçlerin kötü emellerine alet olmaktadır” denmekte.
Yerel gazetede, Ö. K. ve Yönetim Kurulu adına yayımlandığı belirtilen bu yazının altında imza bulunmuyor.
Bilgi, beceri ve kültür fukaralarının kaleme aldığı, ancak ne olduğu pek belli olmayan yazının sahipleri ve yayıma veren sorumluları ile yargı önünde hesaplaşacağız.
Şimdi gelelim kerameti kendinden menkullerin zırvalarını yanıtlamaya!
Biz ne demişiz, kısaca onları bir kez daha gözden geçirelim:
1-Kariad’ın kongresi geçersizdir.
-Öyle değil mi? Kongre iptal edilmedi mi? Bizim uyarılarımızdan sonra kongre geçersiz sayılmadı mı? Yenisi yapılmadı mı?
-Kongre geçersiz sayıldı ve 05 Ağustos1996 günü yenisi yapıldı. (Onun da meşruluğu şaibelidir.)
2-Karacabey İşadamları Derneği’nin kısaltılmış adında S harfi yoktur. Türkçe katlediliyor.
3-Kariad’ın başında bulunanlardan bazıları, Fethullah Hoca’ya yakınlığı ile tanınıyor.
-Doğrudur. Fethullah Hoca’nın Samanyolu Televizyonu’nu kim palazlandırdı? Samanyolu Televizyon yansıtıcısı Kariad’ın başında bulunan zat-ı muhteremlere ait işhanında değil mi?
4-Kariad; Ticaret ve Sanayi Odası’na karşı kurulmuş bir örgüttür.
-Bunda kıvıracak ne var? Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinde boyunun ölçüsünü aldıktan sonraki yenilgi hazımsızlığı içinde Kariad’ı oluşturmak için sürdürülen çalışmaların ön saflarında koşturan bir yönetici, “Tanışma Yemeği’nde” açıkça dile getirmedi mi? Ateşli konuşmasında, Ticaret ve Sanayi Odası’nın hiçbir işe yaramadığını vurgulayarak verip veriştirmedi mi? Karacabey’i hatta vatanı, milleti ancak Kariad’ın kurtarabileceğini(!) söylemedi mi? Bu konuşma, o sırada salonda soğuk duş etkisi yaratmadı mı?
5-Türkiye Cumhuriyeti Devleti adına, gözle görülür ciddi bir girişimde bulunmadılar.
-Bu görüşümü de yineliyorum. Kariad, kuruluşundan bu yana Karacabey’de şov yapıyor. 15 günde bir ifadeye çağırdıkları bürokratlarla sözde “Fikir Teatisinde” bulunduklarını belirterek vatanı, milleti kurtardıklarını zannediyorlar. Sonuç çıkmayan içi boş toplantılarla tatmin oluyorlar. Ramazan’da, 120 dar gelirli vatandaşa “Birer kilo şeker” vermişler. Sağlık Bakanlığı’nın her yıl gerçekleştirdiği ve bu yıl da sponsorluğunu “Sana”nın yaptığı “Aşı Kampanyası”nın Karacabey ayağındaki çalışanlarına “Birer dilim kumanya” dağıtmışlar, bununla övünüyorlar.
-İşadamları Derneği’ne bakın… Aşadamları Derneği olmasın sakın.
-İşadamları dediğin, halkın önüne adam gibi bir görüntüyle çıkar…
Fak-fuk-fok’un yapmaya çalıştığı işlerle uğraşmaz. Vızvıdık uygulamalarla komik durumlara düşmez.
İşadamları Derneği gerçekten iş yapacaksa, vatana, millete yardımcı olacaksa, adına yakışır bir adım atmalıdır.
-Örneğin, okul yaptırabilir. Sırabademler’de Sağlık Ocağı açabilir. SSK Hastanesi düşünebilir. Halk Kütüphanesi, Öğretmenevi, herhangi bir okulumuza, Kapalı Spor Salonu, Kültür Sarayı, Serkan Şahin İlköğretim’e yamalanan Ticaret Meslek Lisesi’ne bina, Öğrenci Yurdu gibi Karacabey için çok önemli, ciddi yatırımlara imza atabilir.
Böylesine kalıcı ve inandırıcı adımlar atarsa, Kariad ancak o zaman Karacabey İşadamları Derneği olabilir. Aksi halde tatmin olmak için kurulmaktan öteye geçemez. Ortasına sıkıştırılan S ile Karacabey Siyasi İşadamları Derneği midir; yoksa Karacabey S ….. İşadamları Derneği midir? Doğrusunun söylemek gerekirse, değişik çağrışımlar yapan ancak, ne olduğu pek anlaşılmayan yapısıyla kavram kargaşasından kurtulamaz.
6-Milli Eğitim adına getirilen “Okul yaptırır mısınız” önerisi karşısında, “Kendi okulumuzu yapacağız” yanıtını verdiler. Yani Fethullah Hoca’nın okullaşma zincirine, Karacabey’de yeni bir halka geçirmeye hazırlandıklarını açıkça ortaya koydular. “Okul yaptırır mısınız” önerisi, Kariad’ın başı tarafından geri çevrilmedi mi? Çevrildi. “Kendi okulumuzu yapacağız” denmedi mi? Dendi. Kim bölücü oluyor? Kim kamplaşmaya zemin hazırlıyor? Vatanı, milleti kimin parçaladığı ortada değil mi?
Kariad’lılar sıkışınca, şıhları gibi takiyye yapıyor.
Benim koyduğum doğrular bunlar. Bunlarda yalan, yanlış varsa, niçin tekzip yolu denenmedi? Hakaret ya da, suç varsa niçin yargıya başvurulmadı?
Uygar insanların yapması gereken yöntemler tercih edilmedi de, niçin naylon fatura basılan bir matbaada çıkaralın gazeteden saldırıya geçildi?
Şahsıma yönelik yalan-yanlış iftiralar atarak niçin karalama kampanyası başlatıldı?
Bunlar rastlantı değildir.
Ben diyorum ki; laik, demokratik, çağdaş hukuk devletini savunmayan gazeteme gelmesin…
Devleti kalkan olarak kullanıp, insana saygı göstermeyen yarasalar ve din bezirganlığı yaparak Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkıp yerine şeriat düzeni getirmek isteyen çöl fareleri benim gazeteme gelmesin…
Kariad’ın, naylon fatura basılan bir matbaada çıkarılan gazetede saldırıya geçmesi rastlantı değildir! Rastlantıysa, Kariad neden nem kaptı?” (16 Eylül 1996 Karacabey Meltem Gazetesi)
NOT: İlk yazıdan sonra çok sayıda okuyucu telefon ederek, ya da bizzat gazeteye gelerek, Kariad’ın Yönetim Kurulunda yer alan isimlerin açıklanmasını istedi. Okuyucuların haklı istemlerine duyarsız kalamazdım. Ancak, o günlerde Fettullah’ın ismini bile duymadığına inandığım ve çok geçmeden ihanet çetesinden ayrıldıklarını gözlemlediğim iyi niyetli arkadaşlarımızın dernek kurulsun diye hatırla görev kabul ettiklerini göz ardı edemeyiz. Anlayacağınız sapla samanı karıştırmamalıyız. Kaş yaparken göz çıkarmamalıyız. O nedenledir ki, kendilerine okullar, dershaneler, yurtlar açan Karsiad’ın kurucu yöneticilerinin isim ve soyisimlerinin baş harflerini sıralıyorum: Ö.K., Y.K., R.İ., A.M., Ş.B., S.E., N.Ş., E.K., Ö.Ç., F.Ö.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.