Karacabeyli çiftçiye bir destek daha

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Karacabey’in sebze üretiminin yoğun olarak yapıldığı Ovahamidiye Mahallesi’ne yaptırılan taşıt kantarı hizmete alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kırsalda üretimin artması ve çiftçilerin daha çok kazanması için her alanda desteklerinin devam ettiğini söyledi.
Özel İdare’nin kapanıp, Bütünşehir yasasının devreye girmesinin ardından kırsal kalkınmaya yönelik yatırımlarına hız veren Büyükşehir Belediyesi, Karacabeyli çiftçilerin önemli bir eksikliğini daha giderdi. Sebze üretiminin yoğun olduğu ve üretilen sebzelerin de Türkiye’nin dört bir yanına gönderildiği Ovahamidiye Mahallesi’nin en önemli ihtiyaçlarından biri olan taşıt kantarı, Büyükşehir Belediyesi tarafından bölgeye kazandırıldı. Bu sayede sebze yüklü tırların tartılmak için başka bölgelere gitmesine gerek kalmazken, hem taşıyıcılar hem de üreticiler ek maliyetlerden kurtulmuş oldu.
Yoğun talep vardı
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilçe belediyeleriyle birlikte 17 ilçede 1076 mahallede hemen her konuyla yakından ilgilendiklerini söyledi. Özellikle Özel İdare’nin kapanmasının ardından kırsalda üretimin artması ve çiftçilerin desteklenmesinin en önemli konularından biri olduğunu belirten Başkan Altepe, “Yaptığımız yatırımlarla çiftçilerimizin her zaman yanında olduğumuzu göstermek istiyoruz. Bu alanda her türlü yatırımı yapıyoruz. Yeter ki daha fazla üretelim, kaliteli üretelim ve ürünlerimizi dünya pazarlarına satalım. Üretimin fazla olduğu bölgelerde de yoğun bir kantar talebi var. Karacabey’in Ovahamidiye Mahallesi’ne kazandırdığımız kantarı hizmete açıyoruz. Bunun yanında İnegöl Dipsizgöl ve Kayapınar, İznik Elbeyli, Yenişehir Terziler, Mahmudiye ve Çelebi mahallelerine kantar kazandırdık. Bölge çiftçisine hayırlı olsun” diye konuştu.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da köy iken mahalle statüsüne kavuşan tüm bölgelere imkanlar ölçüsünde hizmet vermeye devam ettiklerini belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin gücü ve desteğini de yanlarında görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Karacabey Ovahamidiye Mahallesi Muhtarı Cemal Erdem, en önemli eksikliklerinin Büyükşehir Belediyesi sayesinde giderildiğini belirterek, destekleri nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.