Karacabey’in yatırımlarla çehresi değişiyor

• Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Beylik Mahallesinde devam eden parke taşı çalışmalarını yerinde inceledi. Özkan’a Beylik Mahalle Muhtarı Ersin Ayyıldız da eşlik ederken, Başkan Özkan muhtar ve vatandaşlarla da istişarelerde bulundu.

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, merkez ve kırsalda devam eden çalışmaları yerinde incelemeye devam ediyor. Özkan, kırsal mahallelerde yoğun bir şekilde süren parke taşı çalışmalarının tamamlandığı mahalleleri ziyaret ederek, muhtar ve vatandaşlardan da bilgi alıyor.

Bu kapsamda Beylik Mahallesine ziyaret gerçekleştiren Özkan, Muhtar Ersin Ayyıldız ile birlikte çalışmaları yerinde inceledi. Özkan, inceleme sırasında vatandaşlarla da sohbet ederken, istek ve önerileri de not aldı.

Yatırımlar yağmur gibi

Başkan Özkan yaptığı açıklamada, “Karacabey’imizde 64 tane kırsal mahallemiz var, %80 oranında bu çalışmalarımızı tamamladık. Hedefimiz 1 yıl içerisinde tamamen bu çalışmaları bitirip, kırsal mahallelerdeki hayat standardını yükseltmek olacaktır. Şuanda Karacabey’imizde tabiri caizse yatırım yağmuru var. Yeşildere Barajı, Gölecik Barajı çalışmaları hızlı bir şekilde devam ederken, TEKNOSAB’da faaliyetler devam etmektedir. Yaklaşık 50 bin kişiye iş imkanı sağlayacak bir proje. İstanbul-İzmir Otoyolu biliyorsunuz girişi ve çıkışı ilçemizden oldu. Şimdi de hızlı tren projesi için start verildi ve çalışmalar başladı. Taşlık Mahallemizde ve Hürriyet Mahallemizde olmak üzere 2 tane durak olacak hızlı trenle alakalı. Karacabey’de, Bursa Büyükşehir Belediyemiz tarafından altyapı seferberliği başlatıldı; içme suyu kanal ve yağmur suyu çalışmaları devam ederken, Yeniköy’ün arıtma ihalesi de yapıldı. İnşallah en kısa zamanda faaliyete geçecek ve inşaata başlanacak” dedi.

Çalışmalar sürüyor

Başkan Özkan açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Büyükşehir Belediyemiz tarafından gasilhane, kültür merkezi ve yeni itfaiye binası yapılıyor. Bu altyapı çalışmaları sona erdikten sonra da şehir merkezimizdeki asfaltlama ve yol çalışmalarımız devam edecek. Spor salonumuzu bitirdik ve bütün vatandaşlarımızı burada sportif faaliyetlerde bulunmaya davet ediyoruz. Aynı şekilde gençlik merkezimiz de kısa bir süre sonra hayata geçecek ve Karacabeyli vatandaşlarımızın sosyal ihtiyaçları birer birer tamamlanacak. Bu dönemi şanslı bir dönem olarak değerlendiriyor ve altyapıdaki bütün sıkıntıları Allah’ın izniyle çözmek istiyoruz. Karacabey’in çehresi değişiyor, Karacabey gelişiyor, Karacabey yeni yatırımlar alıyor. İşte bu büyümeye de bizler sağlıklı bir şekilde cevap vermek, bununla ilgili planlamaları yapmak durumdayız. İnşallah birçok mahallemizde tamamlandığı gibi Beylik Mahallemizde de parke taşı çalışmaları kısa sürede tamamlanacak ve vatandaşlarımız da bu noktada nefes alacak.”

Mahalle muhtarı Ayyıldız da mahalleye yapılan hizmetler nedeniyle Başkan Özkan’a teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.