Karacabey’in gurur günü!

Karacabey’in düşman işgalinden kurtuluşunun 89. yıl coşkusu, yapılan çeşitli etkinliklerle kutlandı. Belediye’nin düzenlediği program çerçevesinde ilk olarak, Cumhuriyet Başsavcısılığı, Emniyet Müdürlüğü, Baro temsilcileri, Meslek Yüksek Okulu Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, daire amirleri, sivil toplum örgütü üyeleri, siyasi parti temsilcileri, meslek kuruluşlarıyla diğer kurum ve kuruluşlar, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Hayati Sarı ve Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken Hükümet Konağı’nda Kaymakam Dursun Balaban’a tebrik ziyareti gerçekleştirdi.
            Ziyaretin ardından Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen kutlamalara geçildi. Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayan program Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Hayati Sarı ve Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken’in halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla devam etti.
            Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Belediye Başkan Yardımcısı Seçkin Eken, Mehmet Akif Ersoy’un unutulmaz sözünü yineledi. Eken, “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” diyerek kurtuluşun tarihi sürecini anlattı.
            Türk milletini yok etmek isteyen düşmanlara karşı ölümsüz bir mücadele örneği gösterildiğine dikkat çeken Eken, bir avuç vatanseverin buna göz yummadığına dikkat çekti. Atatürk’ün Amasya’dan başlattığı kurtuluş mücadelesine dikkat çeken Seçkin Eken, “Tüm bunları kelimelerle ifade etmek olanaksızdır. Yaşayanlar bilir. Eğer şuan rahatça yaşam sürüyorsak bunu şehit ve gazilerimize borçluyuz. Millet olarak geçmişimizden ibret almayı öğrenmeliyiz. Kurtuluş Bayramımız kutlu olsun” dedi.
            Karacabey Anadolu Lisesi öğrencileri Dilek Yumurtacı ve Sare Kartal’ın okudukları şiirler büyük alkış alırken, Sultan Kankılıç yönetiminde Atatürk İlköğretim Okulu halk oyunları ekibinin gösterileri beğeni topladı.
            Mustafakemalpaşa Mehter takımının sahne aldığı unutulmaz gösterileriyle süren program, Cumhuriyet Alanı’ndaki etkinler tören geçişi ile son buldu.
Baygınlık geçiren öğrenciye Kaymakam Şefkati!
Kaymakam Dursun Balaban, havaların sıcaklığı bayılan Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Yasin Çimen’e ilk müdahaleyi yaparken çevredeki vatandaşların takdirlerini kazandı. Bayrak tutarken bayılıp yere düşen talihsiz öğrenci 112 tarafından hastaneye kaldırılırken, Çimen’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
            Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından, Belediye Başkan Vekili Seçkin Eken, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve encümen üyeleriyle birlikte Garnizon Komutanı Personel Üsteğmen Hayati Sarı makamında ziyaret ederek, Türk Silahlı Kuvvetlerine şehir halkının şükranlarını ilettiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.