Karacabey’in fırsatları çalıştaylarla belirleniyor

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası ile Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu tarafından önümüzdeki yıl Mayıs ayında gerçekleştirilmesi hedeflenen Karacabey Sempozyumu’nun hazırlık çalışmaları başladı.
Karacabey’in geleceğinin belirlenmesi amacıyla düzenlenecek sempozyum öncesinde ilçenin turizmi, kentleşmesi, sosyal yapısı, doğal kaynakları ve çevre değerleri, eğitim, sağlık ve sportif yapısı, tarih, kültür ve sanatı, tarımı ve hayvancılık ile sanayi ticaret ve ekonomisi hakkında ayrı ayrı çalıştaylar yapılacak.
Karacabey Sempozyumu’nun hazırlıkları kapsamında ilk olarak turizm çalıstayı düzenlenecek. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Müfit Parlak ve Uludağ Üniversitesi Karacabey Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak’ın yanı sıra Karacabey’deki kurum ve kuruluşların yöneticilerinin de katılımıyla gerçekleştirilen turizm çalıştayının amacı, “turizm açısından Karacabey’in öncelikle değerlerinin ve farklılıklarının belirlenip bunların rekabet imkânlarını da ele almak suretiyle turizmin hangi türünde olduğunun/olacağının tespitinden sonra bunun nasıl tanıtılacağının kararlaştırıp uygulamak ve önce Karacabey’e sonra da Bursa ve ülkemize ekonomik değer olarak kazanım elde edilmesini sağlamak” olarak belirlendi.
Turizm çalıştayının açılısında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Naci Güncü, “Karacabey Sempozyumu bizler için yol gösterici önemli bir çalışma olacak. Sempozyumda Karacabey’in geleceğine yönelik tarımı ve hayvancılık ile ilçemizin sanayi, ticaret ve ekonomik yapısı hakkındaki konular başta olmak üzere her alanda değerlendirmelerde bulunacak. Sempozyum öncesinde yapmaya başladığımız çalıştaylarla swot analizleri gerçekleştiriyor, fırsatları ve tehditleri, güçlü ve zayıf yanlarımızı belirliyoruz. Sempozyumda bu konular detaylarıyla ele alınacak” dedi.
İlk olarak düzenlenen turizm çalıştayının moderatörlüğünü yapan öğretim üyesi Nazife Küçükaslan da, “Biz nasıl algılanmak istiyoruz ona karar vermeliyiz, Karacabey’de tarım mı, sanayi mi öncelikli olacak yoksa ikisi birlikte mi ele alınacak, buna göre hareket edilmelidir” şeklinde konuştu.
Çalıştayda Karacabey’in turizm açısından fırsatları olarak kolay ulaşılabilirliği, doğal güzelliklere sahip olması, kültürel değerleri; güçlü yönleri de coğrafik konumundaki artıları, sermaye birikimi, İstanbul-Bursa-İzmir otobanı üzerindeki konumu ile ülke genelinde tanınmış markaları olarak belirlendi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.