Karacabey’i yönettiler!

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. Yıldönümü kutlamaları kapsamında dün Cumhuriyet İlkokulu Kaymakamlığı, 14 Eylül Ortaokulu Belediye Başkanlığı’nı, Hacı Ahmediye Onur İlkokulu Cumhuriyet Başsavcılığı’nı ve Adnan Menderes Ortaokulu da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü ziyaret etti. Günün anısına makam koltuğuna oturan öğrenciler, bir günlüğüne temsili olarak Karacabey’i yönettiler.
Buna göre Kaymakamlık koltuğuna Cumhuriyet İlkokulu Öğrencisi Fatma Direm Deniz, Belediye Başkanlığı koltuğuna 14 Eylül Ortaokulu Öğrencisi Fatma Eran, Cumhuriyet Başsavcılığı koltuğuna Hacı Ahmediye Onur İlkokulu Öğrencisi Burak Hamza Sayılır ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koltuğuna da Adnan Menderes Ortaokulu Öğrencisi Beyza Yarışlı oturdu.
Minik Kaymakam sorunlara dikkat çekti
Dün Kaymakamlık koltuğuna oturan Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Fatma Direm Deniz, Karacabey’de gözlemlediği sorunları paylaştı. İlk olarak Kaymakamlığın cesaret işi olduğunu vurgulayan Minik Kaymakam, “Bizler için büyük anlam taşıyan böyle bir günde duygu ve düşüncelerimizi ifade etmemize olanak sağlayan Sayın Kaymakamımız Dr. Yusuf Gökhan Yolcu’ya teşekkür ediyorum. Büyük Önderimiz Atatürk, bu bayramı biz çocuklara armağan etti. Dünyadaki tek çocuk bayramı kutlu olsun.” dedi.
Karacabey’de en büyük sorunun trafik ve otopark olduğuna dikkat çeken Cumhuriyet İlkokulu 4. Sınıf Öğrencisi Fatma Direm Deniz, bu konudaki çözümlerin hızlandırılması gerektiğini söyledi. Trafik ve otopark sıkıntısının yanı sıra, çevre kirliliğinin ilçede giderek arttığını gözlemlediklerini vurgulayan Deniz, “Çevre temizliği konusunda halk daha çok bilinçlendirilmeli ve bu konuda çalışmalar yapılmalı. Örneğin geri dönüşüm kutularına daha fazla önem vermeliyiz. İlçemizde özellikle başı boş köpekler bizler için büyük sıkıntı. Okula gidiş ve gelişlerde bazen sorun yaşıyoruz. Buna çözüm bulunmasını istiyoruz. İlçemizde sosyal etkinliklerin az olduğunu düşünüyorum. Umarım bundan sonra daha fazla etkinlikler yapılır.” diye konuştu.
Öğrencinin ilçedeki sorunlarına ilişkin değerlendirmede bulunan Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ise, trafik ve otopark sorununun yalnızca Karacabey’e özgü olmadığını ve bunun tam anlamıyla da çözümünün olmadığını söyledi. Kaymakam Yolcu, “Araç sayısı arttıkça bu sorun devam edecek. Önemli olan bu sıkıntıyı en az indirebilmek. Belediyemizin en çok üzerinde durduğu çalışmalardan biri de trafik ve otopark sorunudur.” dedi.
Çevre kirliliğinin azaltılması ve başı boş sokak hayvanları konusunda da çalışmalar yapıldığını belirten Kaymakam Yolcu, sosyal etkinliklerle ilgili ise Karacabey’in şanslı bir şehir olduğunu kaydetti. Yolcu, Karacabey’deki sosyal etkinliklerin diğer ilçelere oranla daha fazla olduğunu ve yakın zamanda da çocuklara yönelik uçurtma şenliği düzenleneceğini söyledi.
Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu son olarak da, ziyaretlerinden dolayı Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Menderes Girgin’e, Müdür Yardımcı Bülent Kaya’ya ve öğrencilere teşekkür etti. Kaymakam Yolcu, öğrencilere çeşitli hediyeler verirken, bazı tavsiyelerde de bulundu. Yolcu, “Bu ülkeyi çok sevin ve memlekete faydalı olun. Bizler gelecek nesilden çok umutluyuz. Sizlere çok güveniyoruz.” ifadesini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.