“Karacabey’i ve Bursa’yı kazanacağız”

Karacabey Millet İttifakının Belediye Başkanı Adayı Ayhan Tayfur ile Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey Salı günü Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde seçmenlerle buluştu. Coşkunun tavan yaptığı aday tanıtım toplantısına CHP’li ve İyi Partili seçmenler yoğun katılım gösterdi.
Davullar ve meşalelerle karşılanan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Bozbey ile Karacabey Belediye Başkanı Adayı Ayhan Tayfur, salonu hınca hınç dolduran vatandaşlar tarafından alkış yağmuruna tutuldu.
Açılış konuşmasını İYİ Parti Karacabey İlçe Başkanı Erdem Uğur, ile CHP İlçe Başkanı Süleyman Tuğ yaptı.
Millet İttifakının her iki ilçe başkanı da iddialı konuşarak, yerel seçimleri Karacabey’de ve Bursa’da kazanacaklarını söyledi.
Başkan Bozbey: “Kazanacağımızdan korkuyorlar”
Uğur ve Tuğ’un ardından coşkulu alkışlarla mikrofonu gelen Millet İttifakı’nın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı CHP’li Mustafa Bozbey “Biz şu anda çok önde gidiyoruz. Birileri çamur atsa da bizim çamurla işimiz olmaz. Bizim alnımız ak, paçalarımız temiz. Çamur atmaya çalışanlar, önce aynaya bakmalıdır” dedi.
“Biz kimseyi ötekileştirmiyoruz”
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Nilüfer Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mustafa Bozbey, 31 Mart akşamı önce Karacabey’in bir saat sonra da Bursa’nın yüzünün güleceğini söyledi.
Karacabey’de ve Bursa’da gerçekleştireceği projeleri anlatan Bozbey, “Sosyal projelerle öncelikle kadınlara, gençlere, engelli bireylere yönelik çalışmalarımız var. Yeni projelerimizle geliyoruz. İnanın çok iyiyiz ve inanın çok öndeyiz. Biz kimseyi ötekileştirmeden Ayhan Başkana da herkesin oyunu istiyoruz. Oyların tamamına talibiz” diye konuştu.
“Ne ekersen onu biçersin”
Karacabey’in çok özel bir yer olduğunun altını çizen Mustafa Bozbey, beğeni toplayan konuşmasını şöyle sürdürdü ; “Türkiye’nin tarım ambarı olarak bilinen Karacabey’in verimli topraklarında bir yılda, iki, üç ürün alınabiliyor. Burada ne ekersen yetiştirebiliyorsun. Gel gör ki, Mazot, ilaç, gübre, tohum fiyatları çok pahalı. Karacabey çiftçisi kan ağlıyor. Çiftçinin evine ekmek götürecek parası kalmadı. Neden? Çünkü yönetim iyi değil. Çiftçisine sahip çıkmıyor. Biz göreve geldiğimizde, ilk işimiz kooperatifleşmek olacak. Burada kooperatifler kurarak, yerelde tarımsal kalkınmayı sağlayacağız. İzmir’de örneği var. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak ilçelerde üretime destek vererek, çiftçinin kazanmasını sağlayacağız. Çiftçinin üretimine sahip çıkacağız ve daha çok kazanmasına aracı olacağız. Depoculuk ve paketleme hizmetlerimizle bu konudaki sıkıntıları çözeceğiz.
Karacabey’de şehir içi trafik rezaleti dayanılmaz boyutlarda. Neden? Çünkü iyi bir yönetim yok. Siz, insana göre bir şehir yaratmazsanız, çağdaş kentleşmeyi sağlayamazsınız. Hani Karacabey’de yürüyüş yolları, nerede bisiklet yolları. Şehirleşme ne demekmiş bunlara göstereceğiz. Otopark sorununu çözeceğiz. Pahalı ulaşımı hemen düşüreceğiz. Kısaca, Karacabey’i Nilüfer yapacağız. Nilüfer’de 20 yılda yaptıklarımız ortada.
“Leylek Köyü eski haline gelecek”
Karacabey’in, var olan değerlerini ortaya çıkaramadığını ifade eden Bozbey, “Deniz var ama sosyal, sportif, kültürel ve özellikle turizm amaçlı düzgün yararlanamıyoruz. Gölümüz var, kullanamıyoruz. Bu güzelliklerin Karacabey’e hiç bir faydası yok. Neden yok? Çünkü iyi bir yönetim yok. Gölün etrafını bisiklet yolu olarak projelendireceğiz. Örneğin, Karacabey Boğazı’na yabancı turist geliyor mu? Gelmez, neden gelsin ki? Doğru yönetim olsa gelir. Deniz gibi önemli bir potansiyeli doğru kullanmıyoruz. Bu güzellikleri heba ediyoruz. Biz, ‘Ben yaptım oldu’ diyerek, halka sormadan asla iş yapmayız. Sorunları halkımızla birlikte tartışırız ve öyle çözeriz.
Karacabey’in doğa harikası Uluabat Gölü var. Ama Karacabey’e faydası yok. Uluabat Gölü gibi eşsiz güzelliği iyi değerlendirerek, buralara göz kamaştırıcı yatırımlar düşünüyoruz. Örneğin, gölün etrafında, yürüyüş ve bisiklet yolu projemiz var ki, bu sayede 3 ilçemiz ve 17 köyümüz her anlamda gelişme kaydedecek.
Burada bir Leylek Köyü vardı. Onu kim Leylek Köyü yaptı? Biz Karacabey’in adını Nilüfer’den Dünya’ya duyurduk. Leylek Köyü Avrupa’da tanınıyordu. Bizden alınınca düşüşe geçti. Ama 31 Mart’tan sonra Leylek Köyü yine eski haline gelecek. 31 Mart’tan sonra Karacabey de gülümsemeye başlayacak” şeklinde konuştu.
Karacabey’in içme suyu, alt yapı ve kanalizasyon sorunu da kalmayacak. Öncelikle, Alt Yapı Koordinasyon Kurumu’nu değiştireceğiz. Bu kurum değişince tüm sorunlar kendiliğinden değişecek ve düzelecek. Karacabey halkı bize güvensin. Biz sadece hizmet için geliyoruz. İnsan odaklı bir belediyecilik hizmeti sunacağız. Sayın Ayhan Tayfur’la birlikte Karacabey’i kesinlikle gülümseteceğiz. Bunun sözünü veriyorum.”
“Hükümete sarı kart şart”
Bozbey’in ardından yine yoğun alkışlarla sahneye çıkan Millet İttifakı Karacabey Belediye Başkan Adayı İYİ Partili Ayhan Tayfur da, iddialı açıklamalar yaptı. Tayfur konuşmasına, en büyük desteği, CHP Belediye Başkan Adayı olan ve Millet İttifakı kapsamında adaylıktan çekilirken dürüstlük örneği sergileyen Murat Tanrıverdi’den gördüğünü ve kendisine teşekkür borçlu olduğunu söyleyerek başladı.
Yerel seçimleri mutlaka kazanacaklarını vurgulayan Ayhan Tayfur, katılımcı belediyecilik anlayışıyla hizmet edeceklerini belirtti.
Türkiye’nin her geçen gün kötüye gittiğini dile getiren Tayfur, “Ülkemizde karamsar bir tablo hakim. Cumhuriyet’in tüm kazanımları tek tek satıldı. Üretime destek yok, hep ithalat var. Çiftçi, işçi, memur, esnaf, emekli kan ağlıyor. İşsizlik rekor seviyelere ulaştı. İnsanlarımız borç batağında. Sağlık ve eğitimde sınıfta kaldık. Hukuka güven azaldı. Nereden tutsanız elinizde kalıyor. Bir ay sonra yapacağımız yerel seçimler bu nedenle çok daha önem arz ediyor. Bu hükümete sarı kart göstermenin vakti geldi. Bunların başka bir türlü kendilerine çeki düzen verecekleri yok.” dedi.
“Karacabey’i kazanacağız!”
Karacabey’de insana değer veren bir yönetim sergileyeceklerinin sözünü veren Emekli Öğretmen Ayhan Tayfur, “Projelerimiz hazır. Bunları halkımıza bire bir anlatacağız. İlçemizde yaşayan her bireyimiz, insanca yaşayacak. Her anlamda sosyal yaşama katkı sağlayacak çalışmalarımız olacak. Kimseyi ötekileştirmeden, herkesin belediye başkanı olacağım. Tüm samimiyetimle şunu ifade etmek isterim ki, belediye başkanlığı koltuğunda hiçbir zaman gözüm olmadı. Bu işten herhangi bir menfaatim kesinlikle söz konusu değildir. Bu hayatta iki arzum var. Birincisi Allah’ın rızasını kazanmak, ikincisi de yaşadığım ve çok sevdiğim Karacabey’ime hizmet etmek. İz bırakan bir belediyecilik anlayışı sergileyeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Çalmayacağız ve çaldırmayacağız. Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Mustafa Bozbey ile birlikte ilçemizi gülümseteceğiz. Ve mutlaka bu seçimleri kazanacağız.” diye konuştu.
Büyük coşkunun yaşandığı konuşmalar sonrası CHP ve İYİ Partililer, Gazi Mahallesi’ndeki Millet İttifakı seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.