İMKB’den Mehmetçiğe mektup var!

Karacabey İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yazdıkları mektuplar Şırnak/Silopi-Siyahkaya Karakolu’na ulaştı.
İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Fizik Öğretmeni Nurcan Köseoğlu koordinesinde hazırlamış oldukları anne eli değmiş gibi ev yapımı yiyecekleri, Karacabey’i ve Bursa’yı tanıtan küçük bir yazı ile beraber, Bursa’yı temsilen kestane şekerleri, Karacabey’i temsilen Mihaliç peynirleri ve yazmış oldukları duygu dolu mektupları Şırnak-Silopi Siyahkaya Karakolu’na gönderdiler.
Projeyi anlatan Fizik Öğretmeni Nurcan Köseoğlu, “Öğrencilerimizin soğuk bir kış günü “Hocam çok soğuk, içimiz titriyor.” deyip, benim de; “-Gençler, siz burada üşüyorsanız, sınırda soğukta nöbet tutan askerlerimiz ne yapıyor? Onlar üşümüyorlar mı?” diye başlamıştı bu projemiz. Ve aslında bu projemizi 24 Aralık 2018 Pazartesi günü gönderdiğimiz kargo ile başlatmıştık fakat inanılmaz talihsiz bir olay sonucu, kargo aracı Elazığ-Diyarbakır karayolunda kaza yapmış ve aracı kullanan kişi hayatını kaybetmiş, koliler kullanılamaz durumda, parçalanmış bir hal almıştı. Bu haberi duyduğumuzda hepimiz derinden sarsıldık. Karakol Komutanımızla görüşerek, 2.dönem aynı şekilde yeniden kolileri gönderebileceğimizi söyledik.
Okul açılır açılmaz öğrencilerimizle yeniden görüşüp; askerlerimizin deyimiyle “BİR ÖLÜR BİN DİRİLİRİZ” deyip işe tekrar koyulduk ve kolilerimiz geçtiğimiz hafta Siyahkaya Karakolumuza ulaştı. Ve karakolda görev yapan Komutanımız ve Askerlerimiz duygu dolu bir mektup ile bizlere dönüş yaparak bizleri duygulandırdılar. Görevi başında olan tüm güvenlik güçlerimizin Allah(c.c.) yâr ve yardımcısı olsun.” şeklinde konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin “Birlik ve beraberliğe muhtaç olduğumuz bu günlerde bu anlamlı projeyi gerçekleştiren başta Fizik Öğretmenimiz Nurcan Köseoğlu ve Okul Yönetimi olmak üzere tüm öğrenci ve velilerimizi tebrik ederim” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.