Karacabey’i birlikte Güzel’leştirelim!

Belediye Meclis Üyesi Orhan Güzel dün yaptığı basın açıklamasıyla aday adaylığına resmiyet kazandırdı.

Belediye'de beş yıla yakındır başarıyla görev yapan Orhan Güzel, Karacabey'de ak kadrolarla kısa sürede mutlu bir dünya kurulabileceğini söyledi.

Encümen üyeliği, İmar Komisyonu üyeliği ve Denetleme Komisyonu üyeliği görevlerini yürütürken dikkatleri çeken AK Parti Meclis Üyesi Orhan Güzel, Belediye'de dürüstlük ve adalet erozyonu yaşandığına vurgu yaptı.

Belediye'deki olanakların çok geniş ve zengin olduğunu belirten Güzel, “Yağ var, un var, şeker var, ancak helva yapacak usta sıkıntısı yaşanıyor. İyi bir kaptan bu gemiyi cennete taşır. Karacabey kısa sürede çağ atlar.

Toplumla barışık, partisiyle uyumlu, dürüst, çalışkan, üretken ve uygulamacı bir belediye başkanı, sorun diye görünen engelleri zorlanmadan aşar. Dağları bağa dönüştürür. Huzurlu bir ortam yaratır, halkın yüzünü güldürür” dedi.

AK Partinin kurucu üyesi olduğunu ve bu güne kadar her kademesinde onur duyarak görev yaptığını belirten Orhan Güzel, belediye başkanlığı için aday adaylığını açıklarken kendisini yalnız bırakmayan dostlarına ve partili arkadaşlarına teşekkür etti.

Orhan Güzel, aday adaylığını duyurduğu basın toplantısında, aday olması ve seçilmesi halinde, bir anlamda neleri yapabileceğinden örnekler sundu:

“Karacabey'de 1964 yılında doğdum. Karacabey'de yaşıyorum. Atatürk İlkokulu ve İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gördüm. 25 yıldır çiftçilik ve ticaret yapmaktayım. Karacabey'de AK Partinin kuruluşundan bu güne kadar her kademesinde görev aldım. AK Partiden seçildiğim Belediye Meclis üyeliği görevimi 5 yıla yakındır sorumluluğumun bilinci içinde yürütmekteyim. Karacabey halkının ve  köylü kardeşlerimin sorunlarını bire bir yaşayanım. 

Belediye'de 5 yıla yakındır başarıyla yürüttüğüme inandığım görevim sırasında, halkın omuzlarıma yüklediği vekalete hiç bir zaman ihanet etmedim. Dürüstlük ve adalet anlayışından hiç bir zaman taviz vermedim. Çalmadan ve çaldırmadan halka çok daha iyi hizmet yapılabileceğini göstermek için gece gündüz çabaladım.

Yorulduğumuz da oldu, ancak hiç bir zaman yılgınlığa düşmedim. Saçı bitmedik yetimlerin haklarını korumam gerektiğinin sorumluluğunu yerine getirirken zaman, zaman Belediye'de karşılaştığım yolsuzlukları yargıya intikal ettirirken tereddüt dahi etmedim. 

Bu süreç içinde gördüm ki, Belediye'nin imkanları çok geniş ve Karacabey halkını mutlu edebilecek güzel hizmetler kazandırılabilir.

Bana göre Karacabey Belediyesi'nde yağ var, un var, şeker var, ancak usta sıkıntısı çekiliyor.

Belediyeciliği içinde görev yaptığım 5 yılda çok iyi öğrendiğimi söyleyebilirim. Bu süre içinde kazandığım deneyimler ve halktan gelen ısrarlı istekler yeni bir sorumluluk üstlenmekten kaçamayacağımı gösterdi. Her koşulda dürüst kalmak anlayışı içinde Karacabey halkına, işçisiyle, köylüsüyle, çiftçisiyle, memuruyla, emeklisiyle hiç bir ayırım yapmadan daha fazla ve daha kaliteli hizmet sunabileceğime inandığım için AK Partiden belediye başkanı aday adaylığına talip oldum. 

Mutlaka bilemediklerimiz de çıkacaktır. Ancak, İlçe teşkilatımızın desteği ve Karacabey halkının istekleri doğrultusunda Karacabey'de mutlu ve çağdaş bir yaşam kurmaya kararlıyım.

Eğer, teveccüh gösterilir de bu onurlu görev şahsıma tevdi edilirse, Karacabey'i ve partimi hiçbir zaman mahcup etmeyeceğimden kimsenin kuşkusu olmasın.

Karacabey Belediyesi 10 yıldır çok kötü yönetilmektedir. Kötü yönetildiği için iflas etmiş bir görüntü sergilemektedir. Borçlanmadan hizmet yapamaz durumdadır. Oysa ki, Karacabey Belediye'nin imkanları iyi yönetildiği takdirde her türlü yatırımı yapmaya yeterlidir. Halkın tüm sorunları kısa sürede çözümlenebilir. Karacabey kısa sürede cennet gibi yapılabilir. Hedefim; Belediye'nin yıllık 60 milyonluk bütçesinin yarısını yatırımlara ayıracak duruma getirmektir.

Önceliklerim:

1- İlçe teşkilatı ile yapacağımız istişarelerden sonra Belediyemiz, dürüst, çalışkan ve üretken ak kadrolarla güçlendirilecek. Şaibesiz, ak belediyeciliğin hizmet kervanı zaman kaybetmeden yola koyulacak.

2- Belediye'de varsa bütün hortumlar kesilecek, kaçak delikler kapatılarak gelirlerin tümü Karacabey halkının refahı için kullanılacak.

3- Karacabeylilerin belediye personelinden ve hizmetlerinden memnun olması sağlanacak. Halkın sorunlarını çok rahat ifade edebileceği ortam yaratılacak, vatandaşı memnun eden üretim makanizmaları anında devreye girecek. Bu konuda disiplinden asla taviz verilmeyecek.

4- İçkili yerlere en kısa zamanda çözüm getirilecek.

5- Karacabey – Bursa arasındaki belediye halk otobüsü seferleri yeniden çoğaltılacak. Bilet fiyatları 3 TL'ye düşürülecek.

6-Bursa'daki gibi tramvay hattı getirilecek. Belediye şehir içi ulaşımda kullanılmak üzere elektrikli araçlar alacak ve 25 kuruşa ucuz taşımacılık başlatacak. 

7- Gereken yerlerde istimlak yapılarak halkın sağlıklı yaşam alanlarının genişletilmesi için parklar ve otoparklar yapılacak.

8- Halkın tepkisini çeken Kent Meydanı'nda yeni düzenlemeler için yarışma açılarak proje üretilecek.

9- Hükümet Binası arkasındaki katlı otopark halkın talepleri doğrultusunda değiştirilecek ve altındaki 5 yıldır boş tutulan dükkanlar kiraya verilecek.

10- Yeni dükkanlar ve yeni düğün salonları oluşturularak, Karacabey'deki dükkan kiraları normale düşürülecek.

11- Yeni açılan iş yerlerine ve inşaatlara ruhsatları bir günde verilecek.

12- İhtiyaç duyulan cadde ve sokaklarda ücretsiz çorba çeşmeleri, ücretsiz yeni tuvaletler oluşturularak 365 gün halka hizmet verilecek.

13- Atatürk Parkı atıl vaziyetten kurtarılarak halkın rahatlıkla yararlanabileceği cazibe merkezi haline getirilecek. Parkın içindeki 25 dönümlük havuz yapay plaja çevrilecek. 50, 80, 110, 140, 170 cm. derinliğinde kademeli bir plaj olacak. Her yaştan insanın faydalanacağı beş yıldızlı otellerdeki su kaydırakları yapılacak ve komşu ilçelerden bile ziyaretler sağlanacak. Atatürk Parkı'nda bir de huzur evi yapılacak.

14- Canbalı Mahallesi'nden, Mecidiye Mahallesi'ne, İmaret Camisinden, Toki evlerine kadar uzanan alanlarda vatandaşların rızası ile kentsel dönüşüme öncülük edilecek. Buraları cazibe merkezine dönüştürülerek Karacabey'e çağ atlatılacak. 

15- Köy sokaklarının tamamı sıcak asfalt yapılacak. Köylerin Karacabey'e ulaşımı kolaylaştırılıp ucuz hale getirilecek.

16- Tüm vatandaşlarımızın cenaze masrafları belediye tarafından karşılanacak.

17- Cumhuriyet Alanı'nda alt geçit yapılarak yıllardır kanayan yara halindeki trafik keşmekeşliğine son verilecek.

18- Pazar Yeri ödüllü bir proje ile yeniden şekillendirilecek.  

19- Çiftçilik yaptığım için yıllardır düşündüğüm ve partimde devamlı dile getirdiğim sorunların çoğu belediye imkanlarıyla kolayca çözülecek. 

20- Belediyenin bünyesinde Çitçi Birliği oluşturulacak. Karacabey'deki bütün çiftçiler Birliğe üye yapılacak. Hara'dan Jokey Kulübü'ne 8 bin dönüm yer verildi. Karacabey Belediyesi olarak benzer şekilde 25 bin dönüm sulanabilir arazi 49 yıllığına çiftçiye kiralanacak. Hara'dan alınan araziler, Birliğe üye çiftçilerimize sırayla veya kurayla dekarı 100 TL'den kiraya verilecek. Böylece Karacabey'de 300 ile 500 TL. arasında değişen icar bedelleri normale düşürülecek.

21- Dünyanın en kaliteli salçası Karacabey'de üretilmektedir. Ne yazık ki bunun nimetlerini çiftçinin dağınıklığından yararlanan salça fabrikaları yemektedir. Bu sorunu Belediye bünyesinde oluşturacağımız Çiftçi Birliği ile salça fabrikalarını muhatap kılarak sona erdireceğiz.

22- Karacabey çiftçisi Belediyemiz tarafından koşulsuz desteklenecek. Çiftçinin daha fazla kazanması için teşvik verilecek. 

23- Türkiye'de en iyi tohumluk mısır yetiştiren iki yerden biri Karacabey Ovasıdır. Ne yazık ki, şirketler çok fazla para kazanırken, tohumluk mısır eken çiftçilerimiz maalesef hüsrana uğramaktadır. Bu konuda da tohumluk şirketleri ile Birliğimiz muhatap olacak ve tohum şirketlerinin yüksek kazancının bir kısmı çiftçimize aktarılacak.

24- Karacabey'deki Uluabat Sulanma Birliği ile Ova Köyleri Sulama Birliği elektrikli pompalarla su bastığı için maliyetler çok yükseliyor. Ayrıca Karacabey Belediyesi'nin içme suyu da elektrikli pompalarla getirilmektedir. Belediye'nin diğer elektrik faturalarındaki normalin çok üstünde görülen fiyatlar ödeme güçlüğü yaratmaktadır. İş bilmezlikten kaynaklanan bu savurganlıklara Belediyemiz tarafından yapılacak 4 adet “Rüzgar gülü santrali” ile son vereceğiz. Belediyemiz tarafından kurulacak olan rüzgar gülü santrallerinin birini Uluabat Sulama Birliğine, birini de Ova Köyleri Sulama Birliğine tahsis ederek elektrik masrafları sıfırlanacak. Ayrıca Birliklerin sulama bedellerinin yarıya düşürülmesini sağlayacağız.  

Kısaca özetlersek, Belediyenin işleyişini ve imkanlarını çok iyi biliyorum. Aday olur da Belediyeyi kazanırsak, aşamayacağımız engel, çözemeyeceğimiz sorun düşünemiyorum.

El ele verildiğinde, dağların kısa zamanda bağ yapıldığını kanıtlamaya var mısınız?” 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.