Karacabey’e rüzgar santrali geliyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bursa’da enerji verimliliğini artırmak ve motor-ların elektrik enerjisini azaltmak amacıyla başlatılan ‘ENVER Motor Hareketi’ toplantısına katılmak üzere Bursa’ya geldi.
Bursa’ya gelişinde Vali Şahabettin Harput’u Heykel’deki Tarihi Valilik Binası’nda ziyaret eden Bakan Hilmi Güler, Bursa’yı çok sevdiğini ve Vali Harput’un da çok eski bir arkadaşı olduğunu dile getirdi.
Enerji verimliliğinin önemene işaret eden Hilmi Güler, Türk sanayiinde kullanılan elektriğin yüzde 50’sinin motorlarda kullanıldığını, motor enerjisi işinin de halledilmesi ile enerjini verimliliği noktasında önemli bir avantaj sağlanacağını söyledi. Enerji projesinin, Türk ekonomisine de katkıda bulunacağının üzerinde duran Bakan Hilmi Güler, şöyle dedi: ”Bursa’ya çok sık geliyorum. Bursa önem verdiğim bir şehir. Bakanlık olarak da Bursa’ya önemli yatırımlar yaptık. Doğalgaz, enerji nakil hatlarının yeraltına alınması, trafoların yenilenmesi gibi Bursa için için yepyeni enerji altyapısı oluşturuyoruz. Bursa’ya eli boş gelmedim. Biz gelirken, lokum şeker yerine Bursa’nın yeraltı kaynaklarının haritasını çıkardık ve bunu getirdik.”
Vali Şahabettin Harput da rüzgar enerjisiyle ilgili olarak Bursa’ya yatırım yapmak isteyen bir müteşebbis ile görüştüğünü belirterek, anlaşılan yatırımcının Karacabey ilçesi yakınlarına rüzgar santrali kuracağını söyledi.
Bakan Güler, daha sonra Vali Harput’a, Bursa’nın yeraltı enerji kaynaklarının haritasını vererek, hangi bölgede ne kadar ve ne tür yearaltı zenginliği olduğunu anlattı. Bakan Güler, ayrıca, Bursa’nın rüzgar haritasını gösteren bir kitabı da Vali Harput’a hediye etti. Bakan Güler, daha sonra yaşamını yitiren eski dostu ve müteahhit Hüseyin Hatipoğlu’nun (85) Ulucami’deki cenaze namazına katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.