Başkan Koç’a 5 yıla kadar hapis istemi

*Belediye Başkanı Ergün Koç ile birlikte Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören hakkında Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Azmettirmek nedeniyle 2 yıldan 5 yıla kadar hapsi istenen sanıkların ilk duruşması 27 Kasım 2008 günü yapılacak.
Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı, Sanayi Sitesi’nde esnaflık yapan Sezgin Tanış’ın şikâyeti üzerine bir süredir yürüttüğü soruşturmayı sonuçlandırdı. Hazırlanan iddianame ile şüphelilerden Belediye Başkanı Ergün Koç ile Yazı İşleri Müdür Vekili Talih Düzgören hakkında, Belediye çalışanlarından V.D. ile F.U.’yu, Sezgin Tanış’ı iş yerinde yaralamaya ve ölümle tehdit etmeye azmettirmekten Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.
Türk Ceza Kanununun 38/1, 116/1, 106/1, 86/2, 151/1, ve 53. maddeleri uyarınca cezalandırılmaları talep edilen Başkan Koç ve Yazı İşleri Müdür Vekili Düzgören’e yöneltilen iddialar arasında mala zarar verme ve konut dokunulmazlığını ihlal suçları da yer alıyor.
Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı’na mağdur olduğunu belirterek şikâyetçi olan Sezgin Tanış, bir dönem Karacabey Belediyesi’nde Başkan Koç’un Basın Danışmanlığı’nı yapmıştı. Tanış’ın bu görevden ayrıldıktan sonra bazı gazeteler ile internet sitelerinde eleştirel yazılar yazması üzerine, şüpheliler tarafından kendisine husumet beslendiği ve bu nedenle sürekli tehdit edildiği ileri sürüldü.
Başkan Ergün Koç ile Yazı İşleri Müdür Vekili Talih Düzgören, Belediye çalışanlarını azmettirerek Sezgin Tanış’ın iş yerine baskın düzenlenmesini sağlamaktan 2 yıl ile 5 yıl arasında hapsi istenen davanın ilk duruşması 27 Kasım günü başlayacak. Başkan ile Yazı İşleri Müdürü’nün sanık sıfatıyla yargılanacakları davadaki mahkeme kararının 2009 yılı içerisinde verilebileceği öngörülüyor.
Tanış tazminat davası açıyor
Belediye Başkanı Ergün Koç’un eski basın danışmanı Sezgin Tanış, Sanayi Sitesi’ndeki işyerinin baskına uğraması sırasında zarar gördüğünü bu nedenle maddi ve manevi tazminat davası açmaya hazırlandığını açıkladı.
Tanış, Sanayi Sitesi’ndeki yedek parça dükkânını dağıtarak, camları, çerçeveleri kıran V.D. ile F.U.’nun Belediye Başkanı Ergün Koç ile Yazı İşleri Müdürü Talih Düzgören tarafından yönlendirildiğini yineledi ve buna göre dava açmayı düşündüğünü dile getirdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.