Karacabey’e 2.5 milyonluk kazık!

Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Ömer Ünsal, geçtiğimiz günlerde Karacabey Devlet Hastanesi'nin zeminin bataklık, etrafının çöplük olduğunu iddiası gündeme bomba gibi düştü.
    Bunun üzerine Bursa Valiliği, yeni hastane binasının bataklığa yapıldığı iddiasına verdiği yanıtta; hastane zemininin iyileştirilerek temele 480 adet fore kazık çakıldığı belirtildi.
    Valilikten yapılan açıklamada, "Söz konusu haberler üzerine ilgili kuruma konu ile ilgili araştırma yapılması hususunda gerekli talimatlar verilmiştir. Karacabey Kaymakamlığı tarafından ilçenin hastane ihtiyacı belirlenmiş, şu an hizmet veren binaların yetersiz gelmesi üzerine 150 yataklı Devlet Hastanesi yapılmasına karar verilmiştir" denildi.
    BBP İl Başkanı Ünsal ise, "Bursa Valiliğinin yapmış olduğu bu açıklamayla BBP'nin bataklık üzerine hastane yapıldığı iddiasını doğrulamıştır" dedi.
    Ünsal eleştirilerine şöyle devam etti; "Yeni yapılacak hastanenin bir tarafında Soğan Pazarı, bir tarafında mezarlık, bir tarafı çöplük, bir tarafı kamyon garajı, bir tarafında bataklık ve şehirler arası yol var. Bu bölgeye kurulacak hastanene ne kadar huzurlu olabilir. Yanlış yatırım tercihinden dolayı ileride büyük sıkıntılar yaşanacaktır. Bu bölgenin etrafındaki batıklığı kurutmanın imkanı yoktur. Kurutma çabalarının büyük maliyetlere sebep olacağı, sivrisinek ve kokulardan dolayı burasının hastane ortamına uygun olmadığını bir kez daha ortadadır."
    Bursa Valiliğinin zemin iyileştirmesi için 480 civarında fore kazık çakıldığı açıklamasına dikkat çeken Ünsal, bu durumun hastane yerinin yanlış seçildiğinin açık göstergesi olduğunu dile getirdi.
    Ünsal, Karacabey'in bir hastaneye ihtiyacı olduğunu, bunun yerine B Blok yanında bulunan oto galericileri sitesinin uygun olduğunu dile getirirken, "Böyle bir olanak varken, neden zemini bataklık olan bir alan seçildi, anlamış değiliz" dedi.
    Ünsal, "480 adet fore kazık çakılması hastanenin bataklık üzerine yapıldığının en büyük kanıtıdır. Ancak edindiğimiz bilgiye göre fore kazıklar ortalama 20 metre derinliğe çakılıyor. Ortalama bir fore kazığın maliyeti 5 bin TL'dir. Toplamda ise 2 milyon 400 bin TL gibi korkunç bir maliyetin ortaya çıkmaktadır. 19 milyon 853 bin TL mal olan bir hastanenin bataklıktan dolayı zemin yalıtımı vs yapılacak harcamaları düşünürsek inşaatın yüzde 15'i fora kazıklara harcanmaktadır" diye konuştu.
    Bu parayla Karacabey'in bir çok eksiği giderilebileceğini belirten Başkan Ünsal, "10 yılda halkın parasıyla zorla yapılan B Blok, 10 yıl sonra yetersiz diyerek başka bir hastane yapılması milletin parasını heba etmektir. Yeni hastane yerinin yanlışlığı da 2.5 milyon gibi ek bir maliyetle Karacabey'in ve ülkenin omuzlarına yüklenmiştir. Yetkililerin plansız, kısa vadeli olarak düşünmesi büyük bir zarar getirecektir. Ülke olarak bunun sıkıntısını sürekli yaşıyoruz. Böylece milli servetimiz yok oluyor" şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.