Karacabey’den Türkiye’ye bakarak

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Akp, tam bir imaj ustasıdır. Bildiğiniz gibi, bilimsel anlatımla bireylerin kendisini ön plana çıkarma ve sanal başarılarını pohpohlama sanatına “İmaj” deniyor.
Ülkemizde kalemi gözümüze sokan Özal’la başladı bu imaj adlı kapitalist-liberal çizgi. Ne yazık ki, kapitalist-liberal sistemin yazılı ve görsel basını da “bilim-bilgi-donanım” yerine bunu yedirme aracı oldu.
Eeeeeeyyyy diye gürledi! İçeriği bomboş, basmakalıp söylem ve eylemleri “Böyyük manşetlere” taşındı.
İmaj sanatının bir de imaj-maker denilen elemanları var: “Şöyle yürü, böyle gül, öbür türlü giyin, yemek yerken bunlara dikkat et” diyor, binlerce lira alıyor.
Yiyor mu toplum? Vallahi % 90’ı emperyalist sistemin hizmetkarı durumundaki medya yoluyla yediriliyor gibi.
Bir yere giderken yanında bulundurduğu fotoğraf makinesini eksik etmeyen Belediye Başkanımız da tam bir imaj ustası. En son imajı, “Başkanımla okuyorum.”
Değerli Başkanımız güzel bir söz söylemiş: “Aydınlıktan yarasalar rahatsız olur.”
Ülkemiz Türkiye, dilimiz Türkçe. Sayın Başkanın demeci ülkenin diline inat, 40 küsur yabancı sözcükle dolu. Eğitimdeki büyük başarıyı anlatmış. Bakalım neler demiş?
Akp, ulusal bayramlarımıza, çocuklarımızın ve gençlerimizin, “Yazık çocuklara, güneş-sıcak, ılık-yağmurlu, kar-soğuk” gibi vızvıdık nedenlerle katılımını engelledi. Ancak, Başkanımıza gelince güneşin alnında bekletilen 10 bin çocuğa nedense yazık olmadı!
Diğer bir boyuttan bakıldığında, ilçemizdeki daire amirlerinin, sözde etkinliğe omuz verdiğini görüyoruz.
Sapla samanın karıştırıldığı yerdeyiz.
Herhangi bir parti, dernek ya da kuruluş, saygı adı altında 10 kişiyle Atatürk Anıtı önünde, Söylev’i okumaya kalksa, “OHAL’deyiz, olmaz” deriz.
Sayın Başkan, ilçemizi ve Türkiye’mizi göremiyor herhalde. Öğrenci başına 2 İmam Hatip düşüyor! Okuma-yazma oranı en düşük okullar İmam Hatipler!
Yaptılar, nedense olmadı.
Uyuşturucu kullanma yaşı iktidarları döneminde yüzde 200 arttı ve ilkokullara kadar indi. Bunları ben söylemiyorum, bunları devletin resmi araştırma kurumları söylüyor.
İlçemiz bir çok değerli evladımızı yitirdi. Sözde uyuşturucu ile ilgili imaj çalışması da yaptılar, nedense olmadı…
Cemaat ve tarikat yuvalarında, Akp iktidarları döneminde yüzlerce cocuğumuz yanarak öldü. Binlerce çocuğumuz tecavüze uğradı.
Dindar nesil yetiştireceklerdi, nedense olmadı…
Binayı dolduran gerçekten “Aydınlık” beyinlerdir. Binalarda hala 35-40 öğrencili sınıflar var. Öğretmen yetmiyor, açıkta bekleyen 350 bin öğretmen var, nedense atama yapılmıyor.
Eğitim sistemimiz mıncık, mıncık edilerek “Gayrimilli” duruma getirilebilmek için bir sürü “İmaj” yüklemesi yapıldı. Sınav sorularının çalınması sıradanlaştı da, nedense olmadı.
Tübitak yarışmalarında “Su döken ibrik” projeleri yarışıyor! Su demişken, 18 yıllık iktidarları boyunca su ile ilgili önceki iktidarlara söylemedikleri söz kalmadı. Su da kolibasili, kireç, kum, pis koku var. Bir arsam eksik, bir de demirim! Neredeyse ev yapım malzemesi sağlanıyor.
Ya, şimdi? Bol para harcayarak, “Özel-leş-tirilmiş” su içiyoruz.
Kamu çıkarı düşünülerek hizmet veremedik. Nedense olmadı…
Bir dönem “Sakinliğin kenti Karacabey” imajı denendi. Hamdolsun patlak egzostlu araç sayısı yüzde bine, gürültülü müzik yüzde on bine çıktı. Araçların parkları konusunda 1500′ lü yılları arar olduk! Nedense olmadı.
Kısacası, tarımı bitiren, eğitimi yerle bir eden, kültürümüzü yozlaştıran, toplumsal huzuru sonlandıran Akp’nin “Bırakın gitmesini” -hiç kurulmamış olması- gerektiğini net görüyoruz.
Türkiye’mize bakarak!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.